Kifakadt a Fox News műsorvezetője Zelenszkij pofátlanságán

Kezd betelni a pohár az Egyesült Államokban? A Fox News műsorvezetője felháborodott, hogy Washington továbbra is pénzt pumpál Ukrajnába. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Tucker Carlson, a Fox News sztárműsorvezetője felidézte, hogy az amerikai Kongresszusban miket beszéltek a politikusok májusban. A következő mondatok hangzottak el:

“Ma arról szavazunk, hogy közel 40 milliárd dollárt biztosítsunk az ukrán nép azonnali és hosszú távú biztonsági, gazdasági és humanitárius szükségleteinek kielégítésére.”

“Erkölcsi kötelességünk biztosítani a bátor ukrán harcosoknak és az ukrán népnek a szükséges biztonsági és gazdasági segítséget.”

“Amit itt csinálunk nagyon fontos: biztosítunk fegyvereket és biztonsági támogatást, kormányzati, gazdasági és humanitárius segítséget.”

“Dicsőség Ukrajnának. Ukrán győzelmet akarunk, és Vlagyimir Putyin vereségét akarjuk. A rendszerváltás nagyszerű lenne, de tisztában vagyunk vele, hogy ez nem fog megtörténni, de a vereségnek meg kell történnie.”

Carlson szerint szó sincs humanitárius támogatásról, inkább a fegyvervásárlásról kell beszélni.

Felidézte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mit követelt:

“Jelenleg két fontos területen van szüksége az országnak anyagilag: 38 milliárd dollár, hogy pótoljuk a jövő évi költségvetés hiányát és 17 milliárd dollár a kritikus infrastruktúra újraépítésére. Továbbá célzott hitelekre van szükségünk 2 milliárd dollár értékben, hogy újjáépítsük az áramhálózatot és növelni tudjuk az exportunkat Európába. Hitelkeretekre van szükségünk, hogy gázt és szenet vásároljunk a jövőbeni fűtési időszakra. Az idei támogatás mértéke nem lehet kevesebb, mint 5 milliárd dollár.”

Carlson értetlenségének adott hangott:

“Mi van? Egy fennhéjázó külföldi pólóban pénzt követel a kritikus gazdasági szükségleteire? Nekünk is vannak kritikus gazdasági szükségleteink. Ki vagy te, troll? Menj innen! Mi van? Ez az embernek mióta tart igényt a kincstárunkra? (…) Nem tartozunk neki semmivel. Semmivel! Sok sikert, haver! Ennyi. És miközben a gazdaságunk hanyatlik és a határaink eltűntek, ez a fickó kioktat minket valami karácsonyi listával, mondván, azt akarom és egy kerékpárt is, jobb, ha gyorsan elküldöd. És ugyanakkor az egész nyugatot az atomháború felé tereli, azt mondja, hogy atomot kell lőnünk Oroszországra.”

Ne támogassa az USA Ukrajnát – Követeli több képviselő is

Újabb korrupciós botrány Zelenszkij körül

(888.hu nyomán Szent Korona Rádió)