A harangszón idegesíthette fel magát a férfi, aki a tiszakécskei templomban gyújtogatott

Néhány napja tűz ütött ki a tiszakécskei katolikus templomban. A gyújtogatót valószínűleg a harangozás idegesítette fel…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Október 7-én számolt be a tűzről a plébánia a Facebook oldalán:

“Istennek hála, a fekete füstöt időben észlelte egy járókelő, majd az Önkormányzat egyik munkatársa segítségével a Tűzoltók is hamar a helyszínre értek. Nekik azonban sok dolguk nem akadt, a keletkezett tüzet kiérkezésükre eloltották”

A plébános elmondása szerint a helyi katolikus és református közösséget egyaránt megrázta az eset, de isteni szerencse, hogy gyorsan sikerült megfékezni a lángokat. A plébános a gyülekezet dolgai mellett a helyi iskolában is tanít. Elmondása szerint ott is beszédtéma a bűncselekmény, de a legjobban annak örülnének, ha végre le tudnák zárni ezt az egészet. A gyújtogatás nyomaiból már sok nem látszik, de a lelki sebek még megmaradtak, ilyenkor kiemelten fontos a bűnbocsánat és az ima ereje.

Ugyan az elkövető hamar rendőrkézre jutott, a rendőrség hivatalosan még nem adott tájékoztatást a személyazonosságáról. A falu lakosai szerint viszont egy bizonyos “Lacika” állhat a gyújtogatás mögött.

“Beszámíthatatlan alak, az ilyen ember a falu szégyene! Azt beszélik, hogy a harangszó felidegesíthette aztán fogott egy liter benzint, szétlocsolta és meggyújtotta a templom előterében, de olyan hülye volt, hogy az iratait meg otthagyta a földön. 76 éve élek itt, de ilyenre még gondolni sem mertem, pedig volt itt muszka meg vörösbrigád épp elég”

– osztja meg a hallottakat a kisbolt előtt várakozó öregúr.

A település polgármestere, Tóth János is megszólalt az ügyben. Nyilatkozatából megtudhatjuk, hogy Tiszakécskén polgárőrség működik, akik rendszeresen járőröznek, még éjszaka is.

“Joggal gondolhattuk azt, hogy idén már semmilyen atrocitásra nem kerül sor, a csúcsidőszak a víz közelsége miatt mindig a nyár. Hozzáteszem: ebben az évben összesen 3 esetben kellett intézkedni a forgalmasabb hónapok alatt. A statisztika éppen most készült el, ebből az látszik, hogy 2014 óta egészen eddig az esetig ez volt a legbékésebb esztendő a tiszakécskeiek életében, pedig a lezárások alatt aztán végképp nem lehetett semerre menni.”

A településvezető azt is elmondta, hogy további 600 ezer forintos megbízást adnak a faluban kamerákat kihelyező cégnek és ezeket az új egységeket éppen a héten fogják felszerelni. Innentől kezdve már a templom előtti történéseket is bármikor vissza tudják majd nézni.

Szertartást végző papokat akart megverni egy részeg Budán – Megkapta méltó büntetését (Frissítve)

Sorozatos vallásgyalázás és sátánista támadások Ausztriában és Németországban

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)