Megöltek egy magyar édesapát a cigányok Vácon

Óriási a felháborodás Vácon, miután két cigány megölt egy magyar édesapát. Az eset úgy történt, hogy míg a magyar édesapa bement a dohányboltba, a két tolvaj beült autójába, és el akart hajtani, csakhogy a tulajdonos észrevette, és rávetette magát a motorháztetőre, a bűnözők pedig nekihajtottak egy fának, majd gyáván elmenekültek. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Közúti közlekedési baleset miatt riasztottak mentőket és rendőröket 2022. október 2-án kora reggel. Vácon, a dr. Csányi László körúton egy fának és oszlopnak ütközött autó roncsai hevertek, a jármű közelében egy sérült férfi feküdt. A közlekedési balesetnek indult történet a helyszínen összegyűjtött adatok alapján, rövid idő alatt egészen más fordulatot vett. Kiderült, az autó tulajdonosa betért egy közeli trafikba, miközben járó motorú autóját az út szélén hagyta. Két, akkor még ismeretlen férfi – élve a kínálkozó lehetőséggel – bepattant a kocsiba és elhajtott volna, ám a tulajdonos észrevette. Kirohant az üzletből és a motorháztetőre hasalva próbálta megakadályozni a lopást. A sofőr kövér gázzal meglódult, áttért az út másik oldalára, miközben a tulajdonos leesett a motorháztetőről. A kocsi végül egy fának, majd egy oszlopnak ütközve állt meg. A sofőr és utasa kiszálltak az autóból és segítségnyújtás nélkül elmenekültek. Közelben tartózkodó szemtanúk riasztották a mentőket és a rendőrséget. A 45 éves keszegi autótulajdonost életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol orvosi ellátása ellenére két nappal később meghalt.”

– írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményükben.

A rendőrök még aznap elfogták a lopott kocsiból utasként elmenekült, 22 éves váchartyáni férfit. “P.” Antalt jármű önkényes elvétele bűntettével, valamint segítségnyújtás elmulasztása vétségével gyanúsították meg – beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezhet.

Mivel “P.” Antal a kocsit vezető bűntárs alkalmi ismerőse volt, nagyban nem tudott hozzátenni az azonosításhoz, hisz alig ismerte – mondott nevet, címet, de kiderült, nem úgy hívják, és nem ott lakik. Az éjjel-nappal adatokat gyűjtő nyomozók számára a sofőr személye másnapra kezdett körvonalazódni. A továbbra is szökésben lévő “B.” Györgyöt családtagjain keresztül próbálták jobb belátásra bírni, adja fel magát. Végül bátyja közreműködésével csörrent meg 2022. október 4-én délután az egyik nyomozó szolgálati telefonja, a vonal végén a 23 éves férfi volt. Közölte, hogy szeretné feladni magát, mert tudja, hogy a nyomában vannak. Megadta a címet, majd megvárta, hogy a kék lámpával zúzó rendőrök Nagykátára érjenek.

Az elfogás és bilincselés után a Róna utcába indultak vele vissza kihallgatásra. Már útközben megnyílt a rendőröknek, később, kihallgatásakor láthatóan megkönnyebbült a vallomástételtől. Elmondta, hogy valóban el akarta vinni a járó motorral leállított autót, de pánikra fogta a gyilkosságot. Védekezése szerint megijedt, amikor a tulaj a motorháztetőre hasalt, elindult, balra húzta a kormányt, majd a fék helyett a gázpedálra taposott.

Az ütközések után kiszállt a kocsiból és elment. Bátyjától tudta meg, hogy keresik a rendőrök, elbúcsúzott rokonaitól, nem akart bujkálni, inkább feladta magát. Kitért arra, jogosítványa nincs, közúti forgalomban soha nem vezetett, látta, mások hogyan csinálják, és azt próbálta utánozni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsította meg az őrizetbe vett “B.” Györgyöt, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Bozótvágó késsel támadtak a cigányok – a rendőrség még körözi őket

Ismételten biztonsági őrt akart késelni a cigány, ezúttal Szombathelyen

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)