Nyert az olasz jobboldal, a Guardian szerint jön a második Mussolini korszak

Hiába az EU fenyegetése, leváltották a baloldalt Olaszországban. Természetesen megkezdődött azonnal a Mussolinivel való riogatás is. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Itália legnagyobb részén a jobboldali pártok szövetsége nyerte meg a választást. A hagyományosan vörös Bologna és Firenze környékén a baloldal, míg Nápolyban az Öt Csillag Mozgalom tudott nyerni.

A voksolás, ahogy várható volt, a jobboldal győzelmét hozta: Giorgia Meloni, Matteo Salvini és Silvio Berlusconi triumvirátusa a voksok közel 44 százalékát szerezte, a baloldal 26 százalékot, a populista Öt Csillag Mozgalom 15 százalékot ért el. Az Azione – Italia Viva szövetség közel 8 százalékot szerzett.

Az olasz választási térkép azt mutatja: a jobboldal a félszigetország minden régiójában át tudott törni: mind északon, mint a középső régiókban, mind délen a jobboldal nyert a legtöbb helyen. Velence körzetében például 50 százalékot szerzett a jobboldali szövetség.

A térkép interaktív, itt megtekinthető.

A baloldal a hagyományosan vörös toszkánai és emilia-romagnai területeken nyert most is: Firenze és Bologna környékén továbbra is a baloldal a legerősebb. Az eddig is a szegényebb, fejletlenebb délen erős Öt Csillag Mozgalom pedig Nápolyban és környékén tudhat magának egy erős bástyát.

A riogatásban a Guardian odáig is elment még szombaton, hogyha Meloni győz, akkor a fasizmus jut hatalomra Olaszországban, ugyanis a politikus az „Isten, haza, család” hármas jelszóval kampányolt.

Valódi jobboldaliságát első lépésként az új kormánykoalíció jelesen tudná bizonyítani azzal, hogyha a baloldali kormány alatt bebörtönzött hazafiakat haladéktalanul kiengednék a börtönből.

Olaszország: Alternatív megoldások helyett kevesebb szentmisét mutatnak be a magas energiaárak miatt

Kína után jöhet a társadalmi pontrendszer Olaszországban is

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)