Demokratikus EU: megfenyegették Olaszországot a jobboldal választási győzelme esetén

A jobboldali olasz pártok vezetői

Ma tartják Olaszországban a parlamenti választásokat. Természetesen az EU is belekontárkodott a megmérettetésbe, gyakorlatilag kijelentették, hogy a dél-európai állam akkor marad támogatott státuszban, ha a progresszívok győznek. Ellenkező esetben…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A ma zajló olaszországi választások fordulatot hozhatnak az EU életében, ugyanis ezeddig csupán az elmaradott, posztszocialista, beilleszkedni nem tudó Lengyelország és Magyarország lógott ki kakukktojásként a saját vesztébe rohanó európai politikából. Lassan két héttel ezelőtt Svédországban sikerült parlamenti többséget szereznie a jobboldalnak, melynek beállítottsága főleg az illegális migráció elutasításában érhető tetten. A mai nappal Olaszország is ebbe a sorba állhat be.

A központilag meghatározott irányelvektől eltérni azonban nagy bűnnek számít az EU-ban. Ezt az olasz nép is megtapasztalhatta, már azelőtt, hogy választottak volna bárkit is, ugyanis Ursula von der Leyen megfenyegette őket, hogyha a jobboldal győzelmét támogatják, akkor a Magyarország és Lengyelország ellen használt eszközöket fogják velük szemben is használni:

“Meglátjuk, hogyan döntenek az olasz emberek. Ha az új kormánnyal közös munkánk negatív irányba indulna el, megvannak az eszközeink, ezt már Magyarország és Lengyelország esetében is bizonyítottuk “

Salvini von der Leyen kijelentéseire reagálva elmondta,  hogy bizalmatlansági eljárást fognak kezdeményezni az EB elnöke ellen.

Ursula azt is megjegyezte, hogy minden olyan demokratikus kormánnyal kész együttműködni, amely hajlandó megvédeni az európai értékeket, tehát az LMBTQP szabadságát, az illegális migránsok özönét. “Tudom, hogy néha lassúak vagyunk, és sokat beszélünk egy-egy témáról, de ez a demokrácia szépsége”– mutatott rá von der Leyen, aki megismételte, Ukrajna továbbra is számíthat az Európai Unió teljes körű támogatására.

Matteo Salvini a szerinte győztes jobboldali kormány legelső lépésének a rezsicsökkentést ígérte, hangsúlyozva, hogy ellenkező esetben karácsonyig egymillióan maradhatnak munka nélkül a termelés leállása miatt. Salvini hozzátette, hogy a legelső kormányülésen visszavezetik az illegális migrációt leállító rendelkezéseket.

Nem fogunk lemondani templomainkról, nem engedjük, hogy megváltoztassák imáinkat, évezredes történelmünket

– jelentette ki Matteo Salvini a jobbközép kampányzáró eseményén a római Piazza del Popolo terén.

Giorgia Meloni  a kampánycsönd előtt az illegális bevándorlás azonnali leállítását sürgette a befogadásra jogosultak európai szétosztásával. Az Oroszországgal szembeni szankciók fenntartása mellett kötelezte el magát, egy úgynevezett kompenzációs alap bevezetését szorgalmazva a szankcióktól leginkább sújtott tagállamok számára.

“Nem értek mindenben egyet Magyarországgal a külpolitikában és Ukrajnával kapcsolatban (..), de tagadhatatlan, hogy a nyugati szövetségben vannak országok, melyek nyernek a szankciókon, mások viszont veszítenek” – jelentette ki Giorgia Meloni.

Természetesen ezen jobboldali olasz pártvezetőktől sem kell azonnal hasra esnünk. Ahogyan Brüsszelből nézve, az LMBTQP és a különböző progresszív ideológiákon keresztül szemlélve hazánk-beli intézkedések egy valódi jobboldali országvezetést tételeznek, addig jól érzékeljük, hogy a Gáspár Győzikéket és hitgyülis Kis Grofókat felvonultató államapparátus nem a valódi tradicionalitás jegyében tevékenykedik, úgy a jobboldal jelöltjeként fellépő olasz pártoknál is megfigyelhetőek ezen tendenciák, például Salvini túlzott Izrael barátságában, vagy Meloni Ukrajna melletti elkötelezettségében.

Migráns erőszakolt menekültet (+18)

Olaszországban már olyan veszélyes tömegközlekedni, hogy külön vasúti kocsit kérnek a nők

(Origo és Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)