Kisgyerekek érzékenyítésére hoztak létre egy Pride klubbot Los Angelesben

4-10 éves gyerekeket várnak az állami iskolák által szervezett Szivárvány Klubba. A gyerekeket érzékenyítése egyre több embert háborít fel, és emiatt egyre többen fordulnak el az LMBTQP közösség támogatásától.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy Los Angeles-i iskolakörzet egy 10 hetes virtuális programot kínál LMBTQP óvodásoknak és általános iskolásoknak, barátaiknak illetve a velük kapcsolatban álló felnőtteknek. A “Szivárvány Klubot” a 4-10 éves korosztály számára ajánlják, és élénk, színes plakátokon hirdetik. A gyerekek minden szerdán 15 órától 16 óráig csatlakozhatnak a csoporthoz a Zoomon keresztül idén ősszel.

A Szivárvány Klub novemberi első ülése előtt a pedagógusokat meghívták egy tájékoztató találkozóra, amelynek a tankerület emberi kapcsolatok osztálya adott otthont. Ezek a pedagógusok egy Szivárvány Klub Starter csomagot kaptak, hogy iskolájukban is ilyen csoportokat indíthassanak a fiatal, általános iskolás diákoknak, ahol a nemi identitásról tanulhatnak, és beszélgethetnek a szexuális irányultságról.

A klub úgy írja le magát, hogy általános iskolásoknak és szeretteiknek szól, és minden egyes foglalkozás kezdete előtt időt biztosít arra, hogy a szülők és más érdeklődő felnőttek kérdéseket tehessenek fel, és megismerkedhessenek a csoporttal, illetve annak tananyagával. A kerület pedagógusai oktatóvideókat is megosztottak a diákokkal és a szülőkkel arról, hogyan használhatják a legjobban a preferált névmásokat, és arra is biztatták őket, hogy nézzék meg az egyik baloldali aktivista által a témában készített tartalmakat

A programot az Out for Safe Schools nevű csoport támogatja, amely a saját honlapja szerint a Los Angeles LMBTQP Center egyik átfogó, zaklatás elleni képzési programját is szervezik, amelynek célja, hogy a tanárokat, az adminisztrátorokat és az iskolai személyzetet felkészítse arra, hogy látható LMBTQP támogató személyekké váljanak.

A képzést elvégző iskolai alkalmazottak szivárványos jelvényeket és nyakláncokat kapnak, amelyek jelzik, hogy hajlandóak beszélni az LMBTQP témákról, és ezáltal mobil biztonságos terekké válnak, hogy az iskolai nap folyamán az osztálytermen kívül is elérjék a diákokat.

Az óvodásoknak szóló Pride klub a pedig a Los Angeles-i tankerület emberi kapcsolatok-, sokszínűség- és egyenlőség programjának része, amely számos más eseményt is kínál a honlapján, többek között iskolásoknak szóló programokat is.

Nem mindenki ért egyet azonban a gyerekek érzékenyítésével, többen felszólalnak ellene, míg mások inkább úgy döntenek, nem támogatják az LMBTQ szervezeteket, ha azok a gyerekek közelébe akarnak férkőzni.

Ez történt az idahói Boise városában is, ahol a megrendezésre kerülő Pride fesztivál egyik fő szponzora néhány nappal a rendezvény előtt visszalépett, mondván, hogy nem tudják támogatni a gyerekek szexualizálását. A Zions Bank azután vonta vissza a Pride fesztivál támogatását, hogy világossá vált számukra, hogy az eseményen gyerekek is szerepelnek majd drag előadóként.

A Zions Bank azt írta, hogy hogy a múltban támogatták a Pride fesztivált, és érdekük, hogy támogassák LMBTQP alkalmazottaikat, azt azonban nem tudták, amikor vállalták a Pride rendezvény szponzorálását, hogy a rendezvényen gyerekek és kiskorúak is fellépnek.

“Mióta tudomást szereztünk ezekről a konkrét tevékenységekről, úgy döntöttünk, hogy visszavonjuk részvételünket az idei Boise Pride rendezvényen.”

A Boise Pride fesztivál számos programlehetőséget kínál gyerekeknek. Ezek közé tartoznak a délutáni drag show-k, valamint a Drag Story Time és a Drag Kids nevű rendezvény.

Az elmúlt években a Pride és az LMBTQP rendezvények részeként gyerekeket is egyre gyakrabban lépnek színpadra drag queenek és transzneműek körében. Az Ontario állambáli Ottawában egy Pride rendezvényen egy drag queen a színpadon twerkelni hívta a gyerekeket, Palm Springsben egy drag queen borravalóért erotikus táncra invitált egy gyereket, és gratulált a gyereknek, hogy mennyi pénzt keresett ezzel.

Érzékenyítés tetőfoka – a kifordított világ az új követendő példa?

A drag queenek gyerekek előtt való vetkőzése és a minél előbbi érzékenyítés mellett álltak ki a Pridera kivonuló pedagógusok

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)