Olaszország: Alternatív megoldások helyett kevesebb szentmisét mutatnak be a magas energiaárak miatt

A magas energiaárak miatt nemcsak hazánkban, hanem világszerte hoznak rosszabbnál rosszabb döntéseket. Most Olaszországban a vallási élet visszaszorításával próbálnak spórolni…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A szardíniai Oristano közeli templom plébánosa sötétedés után nem kapcsolja fel a homlokzat és a harangtorony kivilágítását, az északkelet-olasz Pordenone templomai pedig az interneten kérnek anyagi segítséget a hívőktől a számlák kifizetésére, de ez még nem minden.

Egyre több templomban a naponta bemutatott szentmisék számának csökkentésével próbálnak takarékoskodni a költségekkel,

ugyanis így kevesebb áramot fogyasztanak a belső világításra, és kevesebbet is kell majd fűteni. A valódi megoldás azonban nem a vallási élet visszaszorítása lenne, hiszen például legtöbbször a mikrofonok és hangszórók is szükségtelenek, a templomok akusztikáját kihasználva ezek nélkül is lehetne szentmisét bemutatni, továbbá a villanyfényeket visszaszorítva, gyertyákkal világítva is rengeteget tudnának spórolni.

Ahol már megjött az őszi időjárás, a papok azt kérték, a hívők öltözzenek fel jobban, minél később kelljen elkezdeni fűteni a templomokat. Az olasz püspöki kar (Cei) jövő heti ülése dönt a rezsidrágulással szemben szükséges lépésekről.

Zsidók módjára szentségtelenítették meg Krisztus testét Olaszországban

Tanácsokkal látják el a svédek a lakosságot a téli energiahiány esetére

(Vasárnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)