Az orosz-ukrán háború miatt megengedi az USA Venezuelának az olajexportot

Az Amerikai Egyesült Államok ismét próbál játszadozni a világ országaival természetesen úgy, hogy haszon származzon belőle. Most például az eddig szankcionált és terrorizált Venezuelától számítanak rá, hogy kihúzzák őket az olajhiányból, valamint titokban importálnak orosz olajat.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mint tudjuk az USA szeret beleszólni országok ügyeibe a saját érdekeik szerint. Nem történt ez máshogy Venezuelában sem, ahol a 2000-es évek elején megpróbálták megbuktatni a nekik nem tetsző kormányt, a nép pedig azóta is issza a sikertelen puccs miatt bosszúból bevezetett szankciók levét.

Többek között olajembargót vetettek ki az országra ezzel is rombolva a gazdaságot, azonban most rájöttek, hogy az orosz olaj minőségét nem is olyan könnyű pótolni. Megoldásképp Venezuelát kérték, hogy pótolják a kieső olajat, mivel az ottani minőség közel áll az oroszéhoz, azonban az olajkitermelő létesítmények az embargók miatt már nem működnek teljes mértékben, ezért Amerika nem csak újraindította, de  növelte az orosz olajimportot, Európa pedig továbbra is bilibe lógó kézzel küzd a bojkottért.

Bennfentesek szerint az Egyesült Államok el akarja engedni a Venezuelából származó olajexportot Európába, hogy részben kompenzálja az oroszországi ellátási hiányt, a mennyiségek azonban valószínűleg meglehetősen kicsik a teljes hiánypótláshoz. Problémát jelenthet továbbá, hogy Venezuela elsősorban Kínának szállítja az olaját, és az USA ezt nem tudja megakadályozni.

További kérdés, hogy Venezuela az olajexportból származó bevételt vajon felhasználhatja e, vagy az is a “befagyasztott” számlákra kerül, hiszen semmilyen más szankciót nem tervez feloldani az USA az országgal szemben.

Amerika folyamatosan megsérti a nemzetközi jogot, mintha rájuk nem is vonatkoznának a szabályok, mindeközben másokra mutogatnak vérben forgó szemekkel.

Az Amerikai Egyesült Államok egyre több országnak mondja meg hogy mit tehet, mit nem tehet, és látjuk, hogy az orosz-ukrán háborúban is nagy szerepe van és óriási érdeke fűződik a megfelelő végkimenetelhez. Talán ha az USA nem lenne minden egyszerűbb lenne a világpolitikában.

Az USA megakadályozta az ukrán-orosz békekötést

A szülők erőltették a gyerekekre a Pride részvételt az USA-ban, ahol meztelen aberráltak vonultak

(Unser Mitteleuropa – Szent Korona Rádió)