Egyre több országban jönnek rá a valóságra: az “ukrán menekültek” nagy része nem is ukrán

300 ezer harmadik országból származó migráns érkezhetett az Európai Unióba úgy, hogy ukránnak vallották magukat, valójában azonban semmilyen korábbi kapcsolatuk nem volt korábban Ukrajnával.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Európai Unióban menedéket kereső ukrán menekültek hullámához mintegy 300 000 olyan ember csatlakozott, akiknek nincs valódi kapcsolatuk sem Ukrajnával, sem az EU-val. Ez derült ki az InfoMigrants által közölt adatokból.

A Le Monde szerint francia politikusok már az év elején azt állították, hogy az Ukrajnából érkező, és magukat háborús menekültnek vallók közel egyharmada valójában csak átutazott az országon az EU-ba vezető úton, és főként Afrikából érkező migránsok voltak. Nicholas Bay francia EP-képviselő már márciusban megjegyezte, hogy a migránsok megpróbálják kihasználni a válságot, hogy Franciaországba jussanak.

Bár sok ukrán menekült még mindig külföldön tartózkodik, az utóbbi hónapokban egyre többen kezdtek visszatérni a hazájukba. Az uniós határvédelmi ügynökség, a Frontex júliusban közzétett jelentése azt állította, hogy a konfliktus elől az EU-ba menekülő ukrán menekültek fele már visszatért hazájába. Ylva Johansson, az EU belügyi biztosa a múlt hónapban úgy nyilatkozott, hogy az ukrán határon a helyzet nagyrészt stabilizálódott, és az EU és Ukrajna közötti határátlépések száma visszatért az ukrajnai háború és a koronavírus-járvány előtti szintre.

Az ukrán biztonsági szolgálat, az SBU korábban leleplezett egy szervezetet, amely hamis ukrán dokumentumokat állított elő illegális migránsok számára. Kétezer dollárét komplett csomagokat árultak, beleértve hamis útleveleket, születési anyakönyvi kivonatokat, jogosítványokat és nyugdíjas igazolványokat, középiskolai és felsőoktatási diplomákat, hamis gépjármű-nyilvántartási igazolásokat és egyebeket.

Az illegális migránsok közül feltehetően többen is éltek azzal a lehetőséggel, hogy magukat ukránnak hazudva menekült státuszt kaptak az Európai Unióban. Nemrégiben egy olyan videó került nyilvánosságra, amelyben több dél-ázsiai férfi 60 éves ukrán menekültnek adja ki magát. A videót egy írországi ukrán menekülteket befogadó központ előtt forgatta Philip Dwyer újságíró és volt politikus.

“Mi ukrán állampolgárok vagyunk”

– állítja a videóban az egyik férfi, aki bevallja, hogy eredetileg az indiai Kasmírból származik. Dwyer megkérdezi a férfiakat, hogy nem kérték-e tőlük, hogy maradjanak és harcoljanak Ukrajnáért, ugyanis a jelentések szerint a 18-60 év közötti férfiaknak tilos elhagyniuk az országot.

“Nem”

– válaszolja a férfi, azt állítva, hogy mindannyian 60 évnél idősebbek.

Szintén ukrajnai menekültnek vallotta magát egy Tunéziából és egy Nigériából származó férfi Németországban. Mindketten ukrán útlevéllel érkeztek az országba, papírjaik hitelességét most azonban vizsgálják, miután eljárás indult ellenük, amiért a menekültszállón megerőszakoltak egy 18 éves ukrán nőt.

Az eset Düsseldorfban egy folyami sétahajó fedélzetén történt, amelyet most menekültszállásként használnak. A bűncselekmény idején a jelentések szerint mintegy 25 menekült tartózkodott a hajón a szállodai vendégekkel együtt.

Az ügyet most tárgyalják, és a vádiratból iderült, hogy a fiatal nő először a hajón elköltött vacsora során találkozott Rachiddal, aki követte őt, amikor a kabinjába ment. Ott megtámadta a fiatal nőt, és brutálisan megerőszakolta. Tíz perccel Rachid távozása után Abdullahi kopogtatott az ajtón. Amikor a nő kinyitotta az ajtót, a férfi megtámadta és szintén megerőszakolta. Az ügyész szerint a két férfi nem ismeri egymást, és nincs bizonyíték arra, hogy együttműködtek volna.

A tunéziai Rachid azt állítja, hogy Ukrajnában tanult fogászati szakembernek, a nigériai Abdullahi pedig azt, hogy a háború kitörése előtt informatikusnak tanult az országban. Állítólag mindketten ukrán állampolgársággal rendelkeznek, amelynek hitelességét most vizsgálják.

Mindkét férfi azt állítja, hogy Lengyelországon keresztül jutottak be Németországba. Az afrikaiak mindössze két napot töltöttek az országban, mielőtt letartóztatták őket a fiatal nő megerőszakolása miatt, most börtönbüntetésre, és kitoloncolásra is ítélhetik őket.

Nem bíznak az ukrán menekültekben, kirakják őket a belga és holland befogadók

Bécs: Ukrán “menekültek” verték meg a taxisokat, mert luxusterepjáróikkal nem tudtak leparkolni (videó)

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)