Valóban megölték Daria Dugina merénylőjét?

Egyes információk szerint a Daria Dugina autóját állítólagosan felrobbantó, ukrán Natalja Vovkot 17 késszúrással a testén találták meg egy bérelt lakásban, Ausztriában. Az osztrák hírügynökségek és titkosszolgálatok nem tudják megerősíteni a gyilkosságot.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A 43 éves Vovk halálhírét hivatalos forrásból még nem erősítették meg, de az Express osztrák hírportál azt írja, hogy ezzel kapcsolatban gyűlnek az információk.

„Az éjjel a Daria Dugina elleni bombamerénylet feltételes elkövetőjét, Natalja Vovkot 17 szúrt sebbel és egy papírdarabbal a kezében holtan találták egy bérelt lakásban.”

A lap nem ismertette, hogy mi állt a nő kezében található cetlin.

A gyilkosság helyszínéről sem esett szó, az orosz források néhány nappal ezelőtt arról számoltak be, hogy Vovk Ausztriában jelent meg, valószínűleg Észtországon keresztül hagyta el Oroszországot. Egyelőre arról sem lehet tudni, hogy 12 éves lánya hol tartózkodik.

Az esetről a RIA Novosztyi orosz hírügynökség közölte, hogy

„a titkosszolgálatok illetékeseivel folytatott konzultáció után, hogy nincs értesülésünk ilyen jellegű bűncselekményről. Így nem tudjuk megerősíteni a hír hitelességét”.

Újabb geopolitikai elemző szólalt meg Darya Dugina meggyilkolásával és annak várható következményeivel kapcsolatban

Az ukrán titkosszolgálat által meggyilkolt Dugina tiszteletére heroikus üzenetet fogalmazott meg a gyászoló apa

(Index, Vadhajtások – Szent Korona Rádió)