Nem lépnek pályára “Pride” mezben az ausztrál rögbisek

A sport az egyik legerőteljesebb politikai propagandaszíntérré változott az elmúlt évtizedekben. Ennek következtében az LMBTQP-lobbi is jelentősen rátelepedett. Nem minden sportoló hajol meg azonban az eszement döntések előtt. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Hét játékos is jelezte, nem hajlandó pályára lépni a csütörtökön megrendezésre kerülő Manly-Roosterts ausztrál rögbirangadón. A Manly hagyományosan hófehér mezben szokott játszani, azonban hétfőn a csapat vezetősége közölte, új színként megjelenik majd a Pride-szivárvány, ami teljesen kiborította a játékosokat.

Des Hasler, a csapat edzője meg nem erősített információk szerint a játékosokat támogatja a bojkott során, mivel a klub nehéz helyzetbe sodorta őket azzal, hogy az ötletüket nem közölték korábban. A klub vezetése az ausztrál sajtó szerint válságtanácskozást hívott össze és meghívták a játékosokat is.

A tiltakozó játékosokat leginkább az háborította fel, hogy a klub annak ellenére is ragaszkodik a szivárványos mezhez, hogy ők ezt vallási és kulturális okokból nem hajlandóak felvenni.

A szivárvány több helyen is, a mellkasi részen, a nyaknál és a karoknál is megjelenik az új felsőn.

Az Ausztrál ligarögbi‑bajnokság (NRL) vezetősége jelezte, arra nincs lehetőség, hogy a tiltakozó játékosok egy másfajta mezben lépjenek a pályára, egységesnek kell lenniük.

Ausztráliában extra szabadság jár, ha transznemű vagy

Beteg világ – Ausztráliában a születés pillanatáig legalizálnák az abortuszt

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)