Ausztráliában extra szabadság jár, ha transznemű vagy

A Coles ausztrál áruházlánc büszkén jelentette be, hogy az LMBTQP mozgalmat követő munkavállalói 10 nap fizetett szabadságot kapnak, hogy elvégezhessék a nemváltó vagy azt megerősítő kezeléseket.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Coles ausztrál állami vállalat egy közleményben jelentette be, hogy a helyi LMBTQP közösség támogatásának érdekében a nemváltó, vagy a nemváltást megerősítő kezeléseken áteső munkavállalók akár 10 nap fizetett szabadságra is jogosultak lesznek. David Brewster, a Coles jogi és biztonsági igazgatója és a cég LMBTQP jogokkal foglalkozó bizottságának elnöke szerint ezek a bejelentések fontos lépések egy befogadó és sokszínű világ felé.

“Tudjuk, hogy legalább 900 olyan munkatársunk van, aki transzneműnek vagy nemi szempontból sokszínűnek vallja magát. Megfelelő politikára és oktatásra van szükségünk ezen a területen”

A cég új szabályzatában az is szerepel majd, hogy a vállalat a nemváltáson átesett dolgozókat teljes mellszélességgel támogatja a választott identitásában, az alkalmazottak emellett tetszés szerint öltözködhetnek, vagyis a férfiak női ruhákban is dolgozhatnak, a nők pedig férfi ruhákban. A transzneműek továbbá a nekik megfelelő mosdókat és öltözőket is szabadon használhatják a munkahelyükön. A Coles vállalat bejelentése egy évvel azután történt, hogy a szupermarket riválisa, a Woolworths hasonló intézkedésekről döntött.

A Coles emellett a Pride Cup Australia hivatalos partnerévé is vált, amely a sportban a befogadást és a sokszínűséget támogatja. A KindRED Pride Alapítvány részeként a Pride Cup egy több sportágat felölelő LMBTQP verseny, amelyet 2022-től kezdve minden évben június első hétvégéjén rendeznek meg Orlandóban, az Egyesült Államokban.

Transznemű “nő” nyerte meg az ausztrál szörfversenyt a nők között

Beteg világ – Ausztráliában a születés pillanatáig legalizálnák az abortuszt

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)