Moszkvának elege lett a Zsidó Ügynökség ténykedéséből

Az orosz kormány arra utasította a Zsidó Ügynökséget (ZsÜ), hogy hagyjon fel mindennemű működésével az ország területén. A ZsÜ feladata Izrael és a diaszpórában élő egyéb zsidó közösségek közötti kapcsolattartás, ezáltal a belügyekbe való mély belátás.  

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mint arról a Zsidó Ügynökség illetékesei beszámoltak, egyenlőre mérlegelik, milyen választ küldjenek Moszkvának. Jelenleg a Külügyminisztériummal és a Miniszterelnökséggel egyeztetve mérlegelik a lehetőségeket.

“A Zsidó Ügynökség oroszországi küldöttsége munkájának része, hogy időnként bizonyos kiigazításokat kell végrehajtania a hatóságok előírásainak megfelelően”  – közölte a szervezet. A hatóságokkal való kapcsolattartás folyamatos, és a cél az, hogy az illetékes szervek által meghatározott szabályok szerint folytassuk tovább a tevékenységünket. Most is egy ilyen párbeszéd zajlik.”

A mostani kormányzati utasítás, amely arra kényszeríti a Zsidó Ügynökséget, hogy megszüntesse oroszországi tevékenységét, korábban nem látott mértékben lehetetlenítheti el a zsidó szervezetek befolyását az orosz állam területén.

A Zsidó Ügynökség a világ legnagyobb non-profit zsidó szervezete, melyet 1929-ben hoztak létre a Cionista Világszervezet (WZO) operatív ágaként.

Deklarált célja, hogy biztosítsa minden zsidó ember számára az egymás közti, illetve Izraellel való kapcsolattartását, éljen bárhol is a világban.

Ukrajna és a zsidók – Az Antikrisztus eljövetelének újabb állomása?

A zsidók jóléte a legfontosabb Magyarországon – Minden zsidó intézményt a magyar állam finanszíroz

 

(Hetek nyomán Szent Korona Rádió)