A zsidók jóléte a legfontosabb Magyarországon – Minden zsidó intézményt a magyar állam finanszíroz

Ugyan szerinte Magyarország a legbiztonságosabb ország a zsidóság számára, Semjén Zsolt mégis azt jelentette ki, hogy minden intézményük finanszírozását átvállalja az állam, valamint örökjáradékokat és mindenféle támogatásokat kapnak az itt élő zsidók. A Soviniszta, kisebbségeivel szörnyűen bánó Izrael fiait ezentúl sem érhetik atrocitások, hiszen, ahogy a holocaust megkérdőjelezését, úgy ezt is súlyosan üldözni fogják ezentúl is.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Magyarország a zsidóság szempontjából is Európa egyik, ha nem a legbiztonságosabb országa – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Európai Zsidó Szövetség (EJA) konferenciáján hétfőn Budapesten.

Az (elvileg) keresztény demokrata párt élén álló Semjén Zsolt kiemelte:

Magyarország továbbra sem enged semmifajta antiszemita jelenségnek, legyen az szélsőjobboldali, szélsőbaloldali, dzsihadista jellegű vagy Izrael-ellenesség.

Azt is mondta:

a zsidó felekezetek és a magyar állam viszonya “tökéletesen rendezett”, minden zsidó intézményt, óvodát, iskolát, kórházat, szociális intézményt az állam finanszíroz, pontosan úgy, mint a hasonló feladatot ellátó állami intézményeket.

A miniszterelnök-helyettes kitért arra is: a zsidó felekezetekkel átfogó megállapodást kötött a kormány, amelyek keretében a kommunista rendszer által elrabolt

egyházi ingatlanokat vagy visszaadták a felekezeteknek, vagy – ha nem kérték vissza azokat -, örökjáradékot fizetünk utánuk.

Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van, a holokauszt tananyag az iskolákban, természetesen van emléknapja, a gyűlöletbeszéd elleni törvény pedig garantálja, hogy még megkérdőjelezni se lehessen a holokausztot.

Elmondta, Magyarországon is vannak antiszemita jelenségek, a nácizmus Magyarországon is “megteremte a maga keserű gyümölcseit”.

Hozzátette: Magyarországon nem ért véget a zsidóság üldöztetése a náci Németország bukásával, hiszen a kommunista rendszer is üldözte a vallásos zsidóságot, az egyházak vagyonát államosította és Izrael-ellenes volt. Azzal folytatta, hogy a barna és a vörös diktatúra antiszemitizmusa mellett ma az Európai Unióban két másik típusú antiszemitizmusról is beszélni kell: a politikai iszlám, az iszlám radikalizmus antiszemitizmusáról, ami Magyarországon nem létezik, és az Európai Unióban egyre elfogadottabb Izrael-ellenességről.

Semjén Zsolt hozzátette:

az Izrael-ellenességet is az antiszemitizmus egy fajátjának tekinti, és biztosította a zsidó közösséget, hogy a kormány fellép ellene Magyarországon és az Európai unióban is.

Izrael számíthat Magyarországra, az Európai Unión belül is “megvétózunk minden olyan lépést, amely igazságtalanul támadja Izraelt” –  mondta ezt Semjén Zsolt annak ellenére, hogy kevés annyira soviniszta ország van a világon, mint Izrael és még annál is szörnyűbben bánik a kisebbségeivel, mint például Szerbia, Románia vagy Ukrajna.

Menachem Margolin rabbi, az Európai Zsidó Szövetség (EJA) elnöke köszöntőjében rámutatott: Európában a zsidó közösségek egyik legnagyobb problémája a vallásszabadság korlátozása. Több országban betiltották vagy be akarják tiltani a zsidó életellenes rituálékat, mint kóser vágást és a gyermekek körülmetélését.

Elmondta: a konferencia célja, hogy a zsidó közösségek vezetői megosszák egymással kihívásaikat, és a résztvevők közös akciótervet állítsanak össze a zsidó közösség védelmében.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija arról beszélt: Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely ma az európai zsidóság számára, de mint tudjuk sohasem elég a térnyerés.

A magyar zsidó közösség a reneszánszát éli, ugyanakkor a közösség vezetőinek számos kihívással kell szembenézniük.

Az antiszemitizmus elleni és a zsidó közösség biztonságáért folytatott küzdelem mellett a legfontosabb az igazi zsidó élet iránti érdeklődés felkeltése – hangoztatta.

Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete azt mondta, a zsidó közösség számára egyre nagyobb kihívás Európában, hogy a hagyományinak megfelelően éljen.

Stavros Kalafatis, Görögország belügyminiszter-helyettese kiemelte: az elmúlt időszak európai antiszemita jelenségei, a zsidó közösséget sújtó koppenhágai, brüsszeli, párizsi támadások és a zsidó temetőket és holokauszt-emlékműveket ért rongálások szükségessé teszik az egységes fellépést az antiszemitizmus ellen. Nem mintha nem lett volna eddig is maximumon járatva a zsidósimogatás.

Ukrajna és a zsidók – Az Antikrisztus eljövetelének újabb állomása?

Összecsapások a palesztinok és zsidók között – A sovinizmus a tetőfokára hág (frissítve)

(Magyar Jelen – Szent Korona Rádió)