New York Times: Semmi kiképzés után küldik az ukránokat golyófogónak

Két hetes kiképzés után küldik ki a húsdarálóba a frissen besorozottakat Ukrajnában az oroszok ellen. A túlélési esélyük konvergál a nullával. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Jurij Brukhal villanyszerelőként dolgozott. Június 10-én Kelet-Ukrajnában harci cselekmény közben életét vesztette. A férfi a területvédelmi erők önkénteseként falujában egy ellenőrzőponton dolgozott. Andrii Verter élelmiszerbolti eladó volt. Önkéntesnek jelentkezett a területvédelmi erőkhöz, ennek keretében egy felüljárót őrzött lakhelyén. Aztán lakhelyétől jó messze, a luhanszki csatában életét vesztette. Kettejük sorsának alakulását a The New York Times hasábjain Megan Specia követte.

A lap beszámol róla, a területvédelmi erők nagyon korlátozott kiképzéssel rendelkeznek. Így kell(ene) helyt állniuk olyan harcokban, amelyek a tapasztalt katonákat is próbára teszik.

“Holttesteiket hazaküldik, hogy megtöltsék a temetőket az ország nyugati részének békés városaiban”

– írja a lap.

A NYT megjegyzi, Donbászban az orosz erők bombázása és ágyúzása következtében az ukrán erők olyan súlyos veszteségeket szenvedtek, hogy kénytelenek voltak Nyugatról bevonni erősítést.

“Sok olyan harcos, mint Brukhal, aki nem rendelkezett korábbi katonai tapasztalatokkal, nem volt felkészülve a harcok eszkalálódására. Kiképzésük két hétig, vagy rövidebb ideig tart”

– írja a lap, melynek nyilatkozik Valerij Kurko ezredes is, a 103. dandár parancsnoka, amelyben az elhunyt férfi szolgált.

Ezek békés területekről származó, békés foglalkozású emberek. A legtöbb, aki csatlakozott az egységünkhöz, sosem szolgált korábban hadseregben. Téves az az elképzelés, hogy ha jön a háború, az emberek majd akcióba lendülnek. Akkor már túl késő”
– mondja a parancsnok.

“A dandár a lvivi régióból származó férfiakból áll, közülük már többen a helyi temetőben nyugszanak. Nem titkolom, egyesek nem voltak készek arra, hogy elhagyják a régiójukat. Az egység morálja kétségkívül megváltozott” – tette hozzá.

A korlátozott kiképzésű egységek némelyike szó szerint belepusztult a keleti küldetésbe. Egy Kijev környékéről áthelyezett, 100 katonából álló egység az első napon 30%-os veszteséget szenvedett. A lapnak egy név nélkül nyilatkozó forrás elmondta, a területvédelmi erők nem számítottak ilyen “heves fogadtatásra”. A lap fél tucat katonával beszélgetett el. Mindannyian ugyanazt mondták: rövid kiképzés után integrálták őket az ukrán hadsereg reguláris egységeibe, puskával és géppuskával felszerelve, legfeljebb néhány páncéltörőjük volt.

Ukrajna és a zsidók – Az Antikrisztus eljövetelének újabb állomása?

Német és lengyel katonai célú biológiai kutatások is folytak Ukrajnában

(Ma7.sk nyomán Szent Korona Rádió)