“Ez egy terror a vádlottak számára!” – Tüntetést tartottak Budaházyékért

2022. június 17-én több száz fő részvételével tartalmas felszólalásokkal, méltóságteljesen zajlott le a Hunnia koncepciós terrorperben 17 évre ítélt, jelenleg is börtönben sínylődő Budaházy György és 16 szabadlábon védekező vádlott-társa szabadulásáért, kegyelemben részesítéséért tartott, pártpolitika-mentes nemzeti civil rokonszenvtüntetés Budapesten a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézetnél. Itt tartják letartóztatásban Budaházy Györgyöt az idén március 16-án történt újabb jogtalan és képtelen elsőfokú elítélése óta.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A rendezvény elején Budaházy Edda felolvasta Budaházy György a rácsok mögül írt “13 év” című üzenetét. Ebben a hazafi többek között kifejtette, hogy tarthatatlan és elfogadhatatlan, hogy a 2010 előtt állami terrorral magyarságra rontó, szélsőségesen nemzetellenes, hatalomból azóta kibukott balliberális erők hálózatuk révén már 13 éve folytathatják a mindig igaz magyar ügyek mellett kiálló személye és társai ellen ezt a koholt és törvénytelenségtől hemzsegő, életüket és családjaik életét is súlyosan megkeserítő koncepciós eljárást. Ezért is számít arra, hogy az igazságügy miniszer asszony és a köztársasági elnök asszony mielőbbi kegyelmi döntéseikkel véget vetnek ennek az értelmetlen és jogtalan bosszúhadjáratnak.

Hasonló szellemben állt ki a kegyelmi megoldás mellett a tüntetésen felszólalt dr. Gaudi-Nagy Tamás, dr. Drábik János, Beke István, Toroczkai László és Sziva Balázs, illetve ismertetésre került a 17 meghurcolt hazafi hozzátartozóinak (közte 30 gyermek!) üzenete.

A tüntetésen Budaházy Edda is énekelt: egy megrendítően időszerű, szívszaggató magyar népdalt adott elő gyönyörűen.

A rendezvény végén Budaházy György megüzente, hogy hálásan köszöni mindenkinek a kiállást, kitart a végsőkig és bízik a mielőbbi szabadulásban.

(NJSZ és Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nyomán Szent Korona Rádió)

Én mindig a hazámért cselekedtem: Interjú Budaházy Györggyel a börtönből

Magyar orvosok nyílt levele a Budaházy-ügy kapcsán