Ismételten fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán energiaügyi minisztérium tanácsadója alig burkolt fenyegetést fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben amiatt, hogy Magyarország nem támogatja az Európai Unió oroszok elleni olajembargóját. Olena Zerkal azt mondta: “bármi megtörténhet” azzal a kőolajvezetékkel, amelyen keresztül Magyarország az orosz olajat kapja, és szerinte “nagyon is helyes lenne”, ha történne ott valami.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az ukrán politikus a Kyiv Security Forum nevű szervezet egyik online konferenciáján beszélt. Olena Zerkal azt mondta, Magyarország kihasználja az Ukrajna ellen folyó háborút:

“Magyarország kihasználja a helyzetet, erre pedig mi és az Európai Unió lehetőséget adunk nekik. Napról napra nő az étvágyuk az uniós források iránt. Úgy érzik, hogy olyan időket élünk, amikor bármit követelhetnek azért cserébe, hogy ne veszélyeztessék az európai egységet.”

Ezután azzal folytatta, hogy szerinte ez ellen Ukrajnának fel kellene lépnie, és ehhez van is egy eszköz a kezükben: a Barátság kőolajvezeték. Olena Zerkal kiemelte, hogy ennek a vezetéknek az egyik mellékágán szállítják az orosz olajat Magyarországra.

“Bármi megtörténhet. És én úgy vélem, hogy nagyon is helyes lenne, ha történne valami. Azt viszont a kormánynak és az elnöknek kell eldöntenie, hogy olyan nyelven akarunk-e beszélni Orbánnal, amilyen nyelven ő beszél az Európai Unióval, hogy készen állunk-e erre”

– fogalmazott.

“A parancsnokon múlik, hogy ágyútöltelék leszel-e” – Az ukrán frontot megjárt külföldi katonák tapasztalatai

Német és lengyel katonai célú biológiai kutatások is folytak Ukrajnában

(Index nyomán Szent Korona Rádió)