A skót protestánsok végleg beadták a derekukat az LMBTQP-lobbinak

A nyugati protestáns egyházak sok esetben sajátos módon értelmezik a Szentírás szavait, s körükben jóval erőteljesebben megjelennek a progresszív ideológiák, majd magyarázatokat gyártva azok intézményesítése is. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A kemény vonalas felforgatást, mondhatjuk úgy, hogy a svéd protestánsok kezdték azzal, hogy transzneműnek kiáltották ki magukat, majd egyik lelkészük ki is jelentette, hogy nem hajlandó összeadni normális párokat. A skót protestánsok most ezt is überelték, engedélyezik a homoszexuális házasságot.

Az edinburghi közgyűlés tagjai többéves vitát követően szavazták meg az egyházi törvények módosítását. Ez azt jelenti, hogy mostantól azonos nemű párok lelkészek által vezetett egyházi szertartásokon köthetnek házasságot. Az új szabályozást végül 274 igen szavazattal, 136 nem ellenében fogadták el.

Az újítás értelmében ezentúl a lelkészek és a diakónusok kérvényezhetik, hogy azonos neműek házasságkötését celebrálhassák. Susan Cord tiszteletes a döntés után a közösségi oldalán bejelentette, hogy már kérelmezte is az azonos neműek esküvőjének celebrálását.

Mintegy Istenre való felelősséghárítás címén a döntést hozó közgyűlés moderátorának volt képe azt mondani, hogy “imádságos” vita során döntötték el a kialakult helyzetet.

Még a hétfői szavazás előtt osztotta meg véleményét a módosításról Scott Rennie. A tiszteletes 2009-ben a Skót Egyház első nyíltan meleg lelkészeként kapta meg kinevezését bizonyos egyházi csoportok tiltakozása ellenére. “Őszintén remélem, hogy a közgyűlés támogatni fogja az azonos neműek házasságát, még azok is, akiknek kétségeik vannak. Azt akarom mondani, hogy a házasság csodálatos dolog. A férjemmel, Dave-vel kötött házasságom táplálja az életemet és a szolgálatomat” – mondta a férfi még a szavazás előtt.

Nem mindenki nyugodott azonban bele az elképesztően arcátlan, s a háttérhatalmakat kiszolgáló döntésbe. A Covenant Fellowship Scotland nyilatkozatot adott ki a módosítás kapcsán, amelyben “súlyos hibával” vádolta az egyházat.

“A közgyűlés azzal, hogy lehetővé teszi a lelkészek és a diakónusok számára, hogy azonos neműek házasságkötésénél segédkezzenek, az egyházi törvényeket bibliaellenesen és bűnösen változtatta meg. Mindannyian mély lelkipásztori törődést és aggodalmat érzünk azok iránt, akik azonos nemű párokat akarnak megesketni. Megértjük a lelkészek és diakónusok lelkipásztori indíttatását, akik segíteni kívánnak az embereknek az élet kulcsfontosságú pillanataiban. De mindazonáltal rá kell mutatnunk, hogy teljesen hiányzik minden olyan kényszerítő vagy meggyőző bibliai bizonyíték, amely lehetővé tenné, hogy a skót egyház lelkészei és diakónusai azonos neműek házasságkötésénél szolgáljanak. Ez a döntés ellentmond mindannak, amit a Biblia, a férfi és a nő egymást kiegészítő természetéről, valamint a házasság jellegéről és céljairól mond.”

– áll a közleményben.

Skótok a szabadságjogok élén: 4 éves gyermekeknek engedik eldönteni, hogy milyen neműek

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)