A transznemű svéd egyház egyik homoszexuális lelkésze ezentúl nem hajlandó a normális házasságot szentesíteni

A svéd evangélikusok nem foglalkozva azzal, hogy házasságot csak férfi és nő köthet, 2009 óta összeadnak homoszexuálisokat is, azonban néhány lelkész, akik kiállnak a bibliai Igazság mellett, ezt megtagadják. Ennek következtében egy heterofób lelkész megtagadja a normális házasságok kiszolgáltatását. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A svéd evangélikusok között jelenleg éles vita zajlik, ugyanis a határozottabb új generáció felszentelés előtt álló papjainak nagy része ellen kíván állni az LMBTQP-lobbinak, és a normalitás talajára kívánja visszavezetni a felekezetet, ezért meg fogják tagadni a jövőben a homoszexuális házasságok megkötését. A helyi vezetés ezen irányultságuk miatt ugyanakkor nem akarja őket felszentelni, mivel ezzel évtizedes társadalomromboló munkájukat tennék semmissé.

Mindezek miatt az egyik lelkész, Lars Gardfeldt úgy határozott – amit úgy látszik, engednek is neki -, hogy a későbbiekben, míg az általa homofóbnak nevezett papjelölteket és papokat el nem távolítják, ő nem lesz hajlandó a heteroszexuális házasságokat megáldani. Lars ezzel arra akarja felhívni a figyelmet, miszerint szerinte teljesen abszurd az, hogy ha két felnőtt ember szerelmét bűnösnek tartják. Természetesen a minden észszerűséget és papi minőséget nélkülöző döntés meghozásának a hátterében az áll, hogy maga Gardfeldt is 2006-ban Kanadában homoszexuális házasságot kötött.

(Expressen.se nyomán Szent Korona Rádió) 

Transzneműnek nyilvánította magát a svédországi evangélikus egyház

Svédországban jutalmazzák a nemi bántalmazást: 30 millió forintnyi kártérítést kap a szexuális erőszakért elítélt migráns