Médiaháború dúl a Nyugat és Oroszország között – Nyugodtan készíthetnek a közösségi felületeken halállistát az ukránok (frissítve)

A jelenleg is dúló ukrán-orosz konfliktusból tapasztalhatjuk, hogy a modern kor háborúi már sajnos nem a csatatéren, férfiak között zajlanak és a győzelem sem a létszámbeli, stratégiai vagy szellemi fölény kialakításán múlik, hanem, hogy ki tudja mesteriebben, fondorlatosabban manipulálni a világot a média segítségével egyik vagy másik fél támogatottsága érdekében. A további tényező ami meghatározó a XXI. században, hogy kinek az oldalán állnak ügyesebb hekkerek, a számítógépek mögött ülő, minden veszélytől mentesülő drónpilótákról nem is beszélve.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A nyugati sajtó mindenféle médiamódszerrel és hazugsággal próbálja a világot Ukrajna mellé állítani, és Oroszország ellen fordítani. A modern háborúkban azonban már egyre nehezebb egy oldalt választani, akit támogatni tudnánk a gonosz és a még gonoszabb küzdelmében, de mindenesetre érdemes minden szempontot tüzetesebben megvizsgálni.

Az oroszokat és a nem ukrán propagandát tolókat nem illeti meg semmilyen emberi jog? (2022. 05. 18.)

Míg az ukránokat, mint a hímes tojást, úgy kezeli a nyugati média, addig az orosz civilek ellen is olyan gyűlölethullám indult, melyet régóta nem láttunk. Ezen elemeknek természetesen semmilyen közösségi alapelvet nem kell betartaniuk, mint láthatjuk egy ukrán gyalázkodó oldal esetében is.

A Mirotvorec nevű média-oldal, amely újságírókról, politikusokról és civilekről készített halállistát, jelen lehet a legnagyobb közösségi oldalon, azaz a Twitteren, a Facebookon és az Instagramon is. A soviniszta oldal évek óta büntetlenül és szabadon teszi közzé Ukrajna ellenségeinek tartott külföldiek és ukránok személyes adatait és fényképeit – köztük egy 14 éves kislányét is. Az oldal ráadásul – ombudsmani jelentések szerint – más kiskorúak adataival is visszaél, egyúttal életveszélynek teszi ki őket.

Az oldalon emellett halott orosz katonák emlékét is gyalázzák, mely természetesen egyik közösségi oldal szemét sem szúrja. Teljesen rendben van, hogy holttestek virítanak gyalázkodó szövegekkel…

A háború játék vagy valóság? (2022. 03. 24.)

 

Kikerült az Ukrán Védelmi Minisztérium hivatalos Twitter oldalára egy videó, amin helikoptereket láthatunk, melyeket akció közben likvidálnak légvédelmi rendszerek. A videó alatti leírás szerint, azon a tegnap reggeli események szerepelnek, ahogyan az ukránok orosz K-52-es helikoptereket lőnek ki. A felvételen azonban, igazság szerint egy videójáték, az Arma 3 képkockái láthatóak.

Nem is tudtuk, hogy Harkov Libanonban található (2022. 03. 23.)

Újabb közel-keleti esetet próbáltak úgy beállítani, mintha az Ukrajnában történt volna. A bejrúti 2020-as kikötőrobbanást igyekeztek beállítani úgy, mintha az napjaink Harkovja lenne. A hazugsággyár azonban ismételten lebukott.

@newsrouters Ukraine’s Propaganda busted…#propaganda #ukraine🇺🇦 #russia #US #EU ♬ original sound – NEWS ROUTERS

A nagy ausztrál tűzvészt oltó tűzoltókat próbálták beállítani ukrán hősöknek (2022. 03. 22.)

Julia Mendel, az ukrán elnök ex-sajtósa megosztott egy képet a hősiesen dolgozó ukrán tűzoltókról, ami aztán több kört futott a nyugati médiában is.

Aztán kiderült, hogy a három férfi nem ukrán, hanem ausztrál, és nem az égő Kijevet, hanem a 2019-es bozóttüzeket oltották. Nem baj, Julia, azt hogy tűzoltók, legalább eltaláltad!

(Forrás: Gerilla)

Orosz vagy ukrán a megsemmisült harcjármű? (2022.03.09.)

Ukrán Telegram csatornák a Khersonban megsemmisült S-300-as légvédelmi rakétavetőt próbálják oroszként “eladni”, de valószínűleg ezek is hamis állítások.

Orosz források szerint a járművön látható sajátos álcázási mintázat egyértelműen az ukránokhoz köthető és más eszközökön is használják a festést, nem csak az S-300-on.

A nők megerőszakolása (2022.03.05.)

Az Index címlapon, nagy betűkkel hirdeti, hogy az oroszok már megkezdték az ukrán nők megerőszakolását. A cikkből kiderül, hogy ezt arra alapozzák, hogy egy ukrán fiatal nő arról számol be, hogy egy 17 éves ukrán lányt megerőszakoltak a katonák, majd megölték. A cikk alján meg is említik, hogy nincsen semmiféle hiteles információ erről, de azért címlapon hirdetik…

Kijev-Belgrád (2022.03.04.)

Lehet, hogy nem mutatták be az alábbi fotót egy médiában sem, de jól rávilágít arra, hogy milyen könnyű álhíreket gyártani. Persze, tényleg lövik Kijevet, és nyilván vannak kigyulladt házak is, de a kép üzenete igaz: ömlik ránk a dezinformáció (lásd a lenti összeállításunkat).

Korábban írtuk:

Az Ukránpárti médiumok, ideértve az USA, Nyugat-Európa és Izrael szinte minden hírportálját, valamint minden oroszellenes oldalt, erőszeretettel jelentetnek meg olyan híreket és videókat, amivel az orosz egységek gyengeségét és veszteségei mutatják be a másik oldali károkat eltussolva. Még olyan hazugságokat is elkövetnek, – annak érdekében, hogy elhitessék a világgal, érdemes Ukrajnát támogatni, hiszen mennyi veszteséget okoznak az oroszoknak – miszerint a 2014-es konfliktus felvételeit jelentetik meg aktualitásképpen, mint például ezt a 6 éves felvételt egy molotov koktélos ütközetről, vagy ezeket a megmanipulált és újramelegített videókat:

Másik ragyogó példa a médiamanipulációra, hogy miután szándékosan iskolákban állomásoztatnak katonákat és hadászati eszközöket, felháborodással fordulnak a nyilvánossághoz, hogy az oroszok nem kímélték a közintézményeket:

Az oroszok sikeres akcióiról szinte nem is hallani az ehhez hasonló kiprovokált helyzeteken kívül, pedig jócskán akad Putyin zsebében is megsemmisített ukrán egység:

 

Észak-keleti szomszédjaink, ha az őket ért csapások okait keresik, jócskán keresgélhetnek a saját háztájuk körül is. Az ukránok kisebbségek megalázását és semmibe vételét erőszeretettel hallgatják el a nyugati médiumok, pedig sem a magyar, sem az orosz nemzetiségűekkel nem bántak kesztyűs kézzel az elmúlt három évtizedben. A legújabb honvédő tetteik a magyaroknak küldött segélyszállítmányok elkobzásában és a fegyvertelen civil lakosság meggyilkolásában merülnek ki.

Végezetül pedig íme egy felvétel, ami alapján rohamosztagosok is részt vesznek az éppen zajló harcokban:

A videón egy izraeli híradó részletét látjuk, melyben a havas tájon rohamosztagosok álldogálnak egy a Star Warsból kivágott jelenetben.

Ne hagyatkozz a nyugati híradásokra! Mit mondanak például a csecsenek? (frissítve: 2022.03.03.18:30)

Néhány gondolat az oroszok elleni propagandáról és a nyugati kettős mércéről

Megrázó videó egy háborús bűncselekményről: így lőttek le civileket az út szélén Mariupolnál (+18)

Frissítve: A Kárpátaljára szánt adományok 70%-át veszi el az ukrán hadsereg

(Szent Korona Rádió)