Megrázó videó egy háborús bűncselekményről: így lőttek le civileket az út szélén Mariupolnál (+18)

A csecsenek háborús kommunikációs felületére, a Kadyrov_95 telegram csatornára töltötték fel az alábbi videót, azzal a szöveggel, hogy ez történik, ha civileket fegyvereznek fel. A videón az látható, hogy ukrán civileket próbálták elhagyni az egyik város veszélyzónáját, de valaki megölte őket – ha az oroszok, vagy csecsenek lettek volna, akkor nem töltenek fel róla videót, de sajnos semmi konkrétum nincs a videóhoz mellékelve, így nehezen ellenőrizhető a hitelessége. Minden jel arra mutat, hogy felfegyverzett, félbanditaként viselkedő ukránok lehettek…

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Tényleg csak erős idegzetűek nézzék meg a videót: egy civil, szintén a várost elhagyó autós veszi fel, ahogy kiszáll megnézni az éjszakában, hogy mi történik. Végigjárja a holttesteket, elsősegély-felszerelést is hozat a női utasával, de még mielőtt elkezdhetne bármilyen (reménytelennek tűnő) sebesültellátást, őket is tűz alá veszik. Futnak vissza az autójukhoz, azonban a következő lövések már az ő autójuk kasztniján csapódnak. Női sikítással ér véget a felvétel…

A videófelvétel ITT érhető el!

A felvétel hitelességét persze megkérdőjelezi, hogy a sérülteket, holttesteket nagyon felszínesen vizsgálja át, illetve félkézzel kameráz, miközben megpróbálja kinyitni az elsősegély-készletet… Azonban a vér, a testek elrendezése, a lövések, a sikoly nem tűnik megrendezettnek. Ha lesz a felvételről további információink, frissítjük a cikket!

Nem mellesleg egész Ukrajna-szerte érkeznek hírek a nemzetközi, nem oroszellenes médiába, hogy a felfegyverkezett civilek atrocitásokat, túlkapásokat követnek el: egyrészről se kiképzésük nincs meg a megfelelő intézkedésekhez, másrészről a rutin hiányában nem tudják helyesen felmérni a szituációkat és könnyebben nyitnak tüzet a stressz alatt. Mint ismeretes csak Kijevben 18 ezer kézifegyvert osztottak ki ellenőrizetlenül a lakosságnak, amit egyébként a genfi egyezmény tilt (tilos civileket felfegyverezni és a harcokba bevonni).

Frissítve: A felvételt egy másik orosz hírforrás Mariupolhoz teszi. Az eset állítólag egy ukrán ellenőrzőpontnál történt. A felvételt készítő felesége meghalt, a férfi megmenekült, aki azóta Berdjanszk régióban bujkál a rokonainál. Az orosz hírügynökség kiemeli, hogy “radikálisok” ellenőrzőpontjáról van szó, ami egybevág a korábbi híradásokkal, miszerint Mariupolt ukrán részről leginkább a soviniszta Azov-zászlóalj védi.

Frissítés 2.: Tomcat is bemutatott vlogjában egy hasonló felvételt, lásd a videót itt.

(Szent Korona Rádió)