Frissítve: A Kárpátaljára szánt adományok 70%-át veszi el az ukrán hadsereg

A “testvéri” és  a “baráti” Ukrajna nemcsak békeidőben vegzálja a kárpátaljai magyarságot, hanem a humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében kiküldött segélyszállítmányokat is elkobozza. Az EU-ba velük, de gyorsan! Igazán európaiak… általánosan 70-30% arányban veszi el az ukrán hadsereg az adományokat. 30%-ot engednek a lakosságnak, 70%-át viszik a frontra.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Frissítve  –  2022.03.03. 17:38: Bizalmas, de többszörösen leellenőrzött, helyszíni információink alapján szinte kivétel nélkül az ukrán hadsereg elveszi a határ túloldalán az adományok körülbelül 70%-át (valakitől többet, valakitől kevesebbet, szemre, ránézésre kimérve, illetve egy-két szállítmány sértetlenül át is csúszik). Udvariasak, kedvesek is valamelyest, de ellentmondást nem tűrve, fegyveresen fellépve. Nem felfegyverzett civilek, banditák, hanem a hivatalos ukrán hadseregről van szó. Információink szerint a magyar kormány foglalkozik már az üggyel, bár kételkedünk benne, hogy bármit tudnának ezzel kapcsolatban tenni.

Frissítve – 2022.03.03. 15:38:: A Szent Korona Rádió újságírója felhívta a Magyar Református Szeretetszolgálatot, hogy erősítse meg a hírt, miszerint elkobozzák a Kárpátaljára kiküldött segélyszállítmányokat. Sikerült beszélnünk azzal a lelkésszel, aki konkrétan a helyszínre viszi az adományokat. Az alábbi, konkrét esetről szóló hírről elmondta, hogy az nem igaz, nem kobozzák el az ő szeretetszolgálatuk által kijuttatott adományokat, azonban a magánúton kivitt segélyeket már a Covid járvány alatt is rendszeresen elveszik a hatóságok… Tehát a hír igaz, csak nem úgy, ahogy először szólt. Tanulság: csak nagyobb segélyszervezetek által vigyünk át Kárpátaljára adományt, ne magánkezdeményezésként.

Korábban írtuk:

Ukrán határőrök feltartóztatták a Magyar Református Szeretetszolgálat két diplomata útlevéllel Kárpátaljára adományokat szállító munkatársát – számolt be a Hunhír.info.

A portál szerint az összegyűjtött adományokat vámolni kezdték és nem engedték átléptetni a határon.

A lap úgy értesült, hogy az Ukrajnába érkező humanitárius szállítmányokat a katonaság lefoglalja és a harcoló csapatoknak viszi a civil lakosság helyett.

Béna oroszok, hős ukránok?! Avagy a molotov-koktél és a “civil áldozatok” viszonya

Néhány gondolat az oroszok elleni propagandáról és a nyugati kettős mércéről

Nemzeti oldali szervezetek segítenek a kárpátaljai magyaroknak

(HunHír, Vadhajtások – Szent Korona Rádió)