Már a csecsemőket is be akarják oltani a COVID ellen

A COVID-diktatúra sajnos gyermekeink életét is egyre jobban átszövi, Sanghaiban például kisgyermekeket választottak el szüleiktől a koronavírustól való félelem miatt. Svédország szerint az oltás veszélyes a gyermekekre, a Moderna viszont most benyújtotta engedélyeztetésre 6 hónapos és 6 év közötti gyermekeknek szánt oltását. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

A Moderna Kanadában és az USA-ban végzett koronavírus elleni oltás klinikai tesztjébe 4200 2 és 6 év közötti és 2500 6 hónapos és 2 év közötti gyermeket vont be. Az esetek többségében láz vagy hőemelkedés lépett fel, az idősebb csoportban 14,6%-ban, a fiatalabb csoportban 17%-ban észleltek 38 ℃ feletti lázat, ami ha belegondolunk, ennyi idős gyermekeknél igen veszélyes. Duda Ernő virológus-immunológus, a Szegedi Tudományegyetem professzor emeritusa úgy gondolja, nem túl korai a csecsemők koronavírus elleni oltása, merthogy az első kötelező oltást 6 hetes korukig kapják.

Több gyártó is elkészült az 5 év alattiak vakcinájával

  • A Pfizer–BioNTech 6 hónap és 4 év közöttieknek fejlesztett oltóanyagára vonatkozó forgalmazási kérelmet már február végén nyújtotta be az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszeripari Hivatalhoz.
  • Kínában tavaly novemberben kezdték meg a 3-11 év közöttiek oltását, a következő hónapban a korosztály felét, 80 millió gyereket be is oltottak a Sinovac- és Sinopharm-vakcinák második dózisával. Már a 3 év alattiak tesztelését is megkezdték.

A harmadik oltást is tesztelik 12 év alatt

  • Magyarországon 2021. december 8. óta olthatók az 5-11 év közötti gyermekek.
  • A Moderna február 22-én nyújtotta be forgalmazási engedélyre vonatkozó kérelmét az Európai Gyógyszerfelügyelethez a 6-11 éveseknek szánt Covid-19 elleni oltóanyagot illetően. A gyógyszergyártó vállalat ezzel párhuzamosan megkezdte a booster, emlékeztető oltás klinikai vizsgálatát a gyerekeknél a 6-11 és a 6 hónapos és 6 év közöttiek korcsoportjában.

Elmondása szerint a gyerekek jobban reagálnak az oltóanyagra, a felnőttekhez képest kisebb dózist kapnak, ami aktívabb immunválaszt eredményez náluk, valamint kevesebb és kisebb oltási reakció jelentkezett náluk, mint a felnőtteknél. A fő érvük a gyerekek oltatására az, hogy bár kevésbé súlyos megbetegedés várható náluk, de az enyhe panaszok tapasztalásánál is kórházba kerülnek. A virológus szerint akár féléves kortól is érdemes oltatni, ugyan a gyermekeknél enyhébb a betegség lefolyása, de ha valamilyen rejtett betegséggel rendelkezik, vagy ha az interferon fehérjéje hibás, súlyos szövődményekkel járhat a fertőzés. És ha valamilyen rejtett betegsége miatt éppen az oltás fejt ki negatív hatást a gyermekre? Továbbá kifejtette, mivel kevés ideje van köztünk a koronavírus, nem tudni, milyen problémákat, szövődményeket válthat ki. Itt is feltehetnénk a kérdést, hogy ugyanezen alapon nem tarthatunk az újonnan kifejlesztett oltástól is?

Börtönné változtatják Kínában a Covid fertőzöttek otthonait

A logikát továbbra se keressük: tovább gyengül a koronavírus, de azért fontos az oltás

(Index nyomán Szent Korona Rádió)