Kína: 92 éves asszonyt és 74 éves fiát hurcolták el az éjszaka közepén, mert pozitív COVID-tesztet produkáltak

A kép illusztráció.

Kínában a koronavírus okozta intézkedések egyre szélsőségesebbé és diktatórikusabbakká válnak. Nemrég egészen apró kisgyermekeket szakítottak el szüleiktől a pozitív tesztre hivatkozva úgy, hogy napokig nem is kaptak semmilyen információt róluk. Most egy hasonlóan megdöbbentő eset látott napvilágot. Közel 100 éves asszonyhoz törtek be és hurcolták el.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Kedden hajnali 2 után, az éjszaka közepén egy shanghai-i lepukkant lakótelep egyik lakásának ajtaján dörömböltek. Mivel senki nem nyitott ajtót, feltörték a zárat és berontottak, felrázva a lakót, egy 92 éves asszonyt ágyából. A látogatók ugyanis el akarták vinni az asszonyt 74 éves fiával együtt egy kormányzati karanténközpontba, mivel öt nappal korábban a nyilvántartás szerint pozitív koronavírustesztet produkáltak. Amikor az idős asszony nem volt hajlandó elmenni, mivel a fiával azóta negatívak lettek, kirángatták az ágyból, és a padlóra taszították. A legrosszabbtól tartva a fia segített neki felöltözni, és beleegyezett, hogy eleget tegyen a kérésnek.

Az eseményekről szóló beszámolót az asszony unokája, Zhi Ye, egykori újságíró közölte, sokkolva a kínai közösségi médiát.

“A hidegvérű kegyetlenségnek és erőszaknak nincs határa”

– állt a legfőbb komment Zhi Ye bejegyzése alatt.

A közfelháborodás közepette a helyi kormány kedd este közleményt adott ki, amelyben megerősítette, a két idős lakost késő este karanténba szállították, azonban azt állítják, a két idős lakó, miután beszélt a rendőrökkel, beleegyezett az átszállításba.

A 92 éves asszony egyike a sok idős shanghai-i polgárnak, akiket az elmúlt napokban kormányzati karanténba zártak, ugyanis a hatóságok minden pozitív esetet el akarnak távolítani a közösségekből, hogy véget vessenek a COVID terjedésének a kijelölt helyeken kívül. Minderre akkor került sor, amikor Szun Csunlan kínai miniszterelnök-helyettes, az ország COVID–19-kezeléséért felelős legmagasabb rangú tisztviselő hétfőn megesküdött, hogy mindenkit, akinek a tesztje pozitív koronavírusra, a közeli ismerőseikkel együtt karanténba küldik, “kivétel, levonás és késedelem nélkül”.

Folytatódik a covid-terror Olaszországban: Megkezdik az oltatlan, 50 év felettiek szankcionálását

Viganó érsek: A Covid csak ürügy az Új Világrend megalakulásának alapját képező Nagy Újraindításhoz

(Index nyomán Szent Korona Rádió)