Sanghaiban kisgyermekeket rabolnak el szüleiktől, a covidtól való félelem miatt

A kínai városban olyannyira uralkodik a koronavírustól való félelem, hogy már gyakorlatilag az embertelenségtől sem riadnak vissza a fertőzések állítólagos elkerülése érdekében. Legutóbb egészen apró gyermekeket választottak el szüleiktől, a pozitív koronavírus tesztre hivatkozva úgy, hogy azok napokik nem kaptak semmi információt egymásról.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A koronavírus elleni védekezésben bármilyen eszközt bevetnek a kínaiak, még azt is, hogy kisgyermekeket választanak el szüleiktől, akik sokszor órákig, napokig nem tudnak semmit róluk.

A Reuters adott hírt Esther Zhao esetéről, aki elmondása szerint úgy gondolta, helyesen cselekedett, amikor március 26-án lázasan bevitte két és fél éves kislányát egy sanghaji kórházba. Három nappal később Zhao könyörgött az egészségügyi hatóságoknak, hogy ne válasszák el őket, miután mindkettőjük tesztje pozitív lett, mondván, a lánya túl fiatal ahhoz, hogy elvigyék egy karanténközpontba.

Az anya elmondása szerint az orvosok ezután megfenyegették őt, hogy a lányát tovább benntartják a kórházban, ha nem járul hozzá a lány átszállításához a sanghaji közegészségügyi klinikai központba. Amióta a két és fél éves kislányát átvitték a központba, Zhao egyetlen rövid üzenetet kapott arról, hogy kislánya jól van.

Az orvos azt mondta, hogy a sanghaji szabályok szerint a gyerekeket a kijelölt pontokra, a felnőtteket karanténközpontba kell küldeni, és egyetlen felnőtt sem kísérheti el a gyerekeket.

Zhao még nagyobb pánikba esett, miután egy sanghaji egészségügyi intézményben síró gyerekekről készült képek terjedtek el Kínában. Az anonim plakát szerint olyan gyerekek voltak a fotókon, akiknek pozitív lett a koronavírustesztjük, és elválasztották őket a szüleiktől a jinsani központban.

A Sanghaji Közegészségügyi Klinikai Központ a hivatalos WeChat-fiókjában tette közzé, hogy az interneten keringő fotók és videók nem a jinsani csecsemő-karanténlétesítményben készültek, hanem akkor, amikor a kórház gyermekosztályát egy másik épületbe költöztették, hogy megbirkózzanak az egyre növekvő számú fertőzöttel.

Mégis hazudna a klinika?

A klinikai központ bejegyzése után a sanghaji pletykaromboló WeChat, amelyet a kínai kibertérfigyelő szervezet támogat, négy fotót tett közzé, amely állításuk szerint a gyerekek jelenlegi helyzetét mutatja be a jinsani központban. Az egyik fotón kisgyerekek láthatók a két sorban elhelyezett ágyakon ülve és állva, a képen felnőttek nem láthatók. Egy másik fotón egy úgynevezett „hazmat” öltönyös személy vigyáz egy kiságyban fekvő babára.

Egy sanghaji egészségügyi tisztviselő a múlt héten beszélt arról, hogy a koronavírusos gyermekeket kezelő kórházak online kapcsolatot tartottak a szülőkkel.

A karanténkórház WeChaten keresztül osztott meg egy bejegyzést, ami szerint egyes esetekben akár három hónapos gyermekeket is elválasztanak szoptató anyjuktól. Egy másik esetben egy sanghaji óvodából több mint húsz öt-hat éves gyereket küldtek karanténközpontba szüleik nélkül.

Sanghajban 6051 átadott tünetmentes Covid–19-esetet és 260 tünetmentes esetet jelentettek április 1-jén, szemben az előző napi 4144 és 358 tünetmentes esettel.

TL vlog: Most jöhet még az igazi covid-diktatúra?

A legnagyobb átoltottsággal rendelkező Izraelben rekordmagas a fertőzöttek száma

(Index – Szent Korona Rádió)