A legnagyobb átoltottsággal rendelkező Izraelben rekordmagas a fertőzöttek száma

A vírus kezdete óta most vannak a legtöbben megfertőződve Izraelben koronavírussal, noha arányaiban a világon a legtöbb beoltott ember él itt. Ismét feltehetjük a kérdést a vakcinák hatásosságával kapcsolatban.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A koronavírus járvány megjelenése óta a legtöbb súlyos Covid-beteget ápolják Izraelben, noha egyre kevesebb új fertőzöttet azonosítanak – jelentette az egészségügyi minisztérium honlapja vasárnap. Vasárnap reggel 1263 súlyos esetet tartottak nyilván az izraeli kórházakban ápolt 2888 Covid-beteg közül, 291-en szorultak lélegeztetőgép segítségére és 19-en műtüdő alkalmazására.

Ez nemcsak az ötödik, omikron vírusváltozat okozta járványhullám, hanem a koronavírus-járvány megjelenése óta a legmagasabb súlyos esetszám.

Szombaton a szokásosnál kevesebb, közel 150 ezer teszttel  33 374  vírushordozót diagnosztizáltak mintegy 28,9 százalékos pozitivitási aránnyal, ami az előző napokhoz képest  viszonylag alacsony szám. Az elmúlt héten naponta átlagosan  232 000 tesztet végeztek Izraelben. A fertőzési mutató viszont 0,86-ra mérséklődött, vagyis száz fertőzött csak 86 embernek adja át a vírust, ami a járvány további visszaszorulását jelzi. Az ötödik, omikron vírusváltozat okozta hullámban, decemberi csúcspontján ez a mutató 2,12 volt.

Izraelben szinte valamennyi, szám szerint 277 település az „erősen fertőzött” kategóriában van, mindössze három helyet jeleznek a közepesen fertőzött narancssárga színkóddal. A fertőzöttek mellett jelenleg 53 646-an vannak házi karanténban, mert fertőzött személlyel érintkeztek.

A koronavírus-járvány megjelenése óta 3 167 112 fertőzöttet regisztráltak a hatóságok az egészségügyi minisztérium adatai szerint, jelenleg 335 727 aktív esetet tartanak nyilván az országban. Izraelben tavaly december vége óta 6 692 594, ötévesnél idősebb embert – az ország lakosságának 71,97 százalékát – oltották be legalább egyszer a Pfizer–BioNTech vakcinájával. 4 447 657-en, a lakosság 47,83 százaléka már három oltást kapott, és 661 355-en adatták be maguknak a negyedik – azaz a második emlékeztető – oltást. A SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben tavaly február óta 9139-en, az utóbbi hét napon 299-en haltak meg.

Hatékonyabb védelmet ad a természetes immunitás a delta ellen, mint az oltás

A zsidók magyarokon tesztelik a génmódosításos vakcinájukat

(Magyar Nemzet – Szent Korona Rádió)