Kígyó-sziget második felvonás: az oroszok nem lehetnek hősi halottak?

A Kígyó-sziget február vége óta orosz kézen volt, emlékszünk még az ominózus esetre, amikor az ukránok “elküldték a faszba” az orosz hadihajót, a balliberális média hősi haláluk éltetésébe kezdett, majd kiderült, hogy igazából túlélték, de ez akkor már nem zavart senkit. Most újabb fordulatot vett a sziget sorsa. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

A Kígyó-sziget elestekor számos fontos alapelvre hívtuk fel a figyelmet, melyeket most nem ismételnénk meg. A helyzet jól tudjuk, nem az volt, mint amit az ukrán propagandista világsajtó igaznak állított be. Most azonban olybá tűnik, hogy mégis bekövetkezett az, amit akkoriban terjesztettek, hogy a szigetet védők az utolsó lélegzetvételükig ellenálltak. Egy bökkenő van csak: oroszok voltak.

A sziget immáron hónapok óta az oroszok kezén volt, s az ukránok támadást indítottak a visszafoglalására, mely sajtóhírek szerint olyan sikeres lett, hogy a védők közül mindenki életét vesztette. A támadásról tudtak az oroszok, tehát elhagyhatták volna a szigetet, ugyanakkor ezt csak a helyőrség egy része tette meg, a többiek úgy döntöttek, hogy megvédik állásaikat.

Csakhogy nem születnek percenként a szigetet utolsó csepp vérükig védő elszánt harcosokról szóló cikkek. Nem ajnározzák a katonák hősiességét. Sőt talán még számíthatunk is olyan lesajnáló és az áldozatot lekicsinyítő írásokra, amelyekhez az 1945-ös budavári kitöréssel kapcsolatban hozzászokhattunk.

A magyar sajtóorgánumokat végigpörgetve elképedhet az ember. Nem elég, hogy csak tárgyilagosan, pár mondatban összefoglalva említik meg a helyzetet, hanem a legtöbb portál cikkei végén még a pár hónappal ezelőtti eset ukránjait éltetik.

Akár ukrán, akár orosz katonáról/katonákról beszélünk, ha egyéni szinten ki tudják mutatni a hősiességet, mi tiszteljük őket. Ahogyan megüzentük bő két hónappal ezelőtt az ukránoknak, amikor mindenki úgy tudta, hogy meghaltak, most megüzenjük az oroszoknak is: Dicsőség a hősöknek!

Katonai elemző cáfolja a bucsai vérengzés orosz érintettségét?

A Pentagon irányít Ukrajnában – az USA az utolsó ukránig harcol az oroszokkal szemben

(Szent Korona Rádió)