A Pentagon irányít Ukrajnában – az USA az utolsó ukránig harcol az oroszokkal szemben

Egyre érvényesebb az a megállapítás, hogy mi nem oroszbarátok vagyunk, hanem amerikaellenesek. Most bebizonyosodott, hogy az ukrán csapatokat a Pentagonból irányítják. És ez nem orosz propaganda, hanem egy, a francia médiában nyilatkozott francia újságíró mondja el a helyszíni tapasztalatai alapján.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

George Malbrunot, a francia Le Figaro újság vezető nemzetközi tudósítója, aki a közelmúltban tért vissza az ukrán frontról, a CNews csatornának elmondta: az tapasztalta, hogy a háborút közvetlenül az amerikaiak irányítják, írja a Summit nyomán Hetek.

 

Malbrunot francia önkéntes harcosokat kísért el Ukrajnába, akik közül ketten korábban az IÁ ellen is harcoltak. „Engem is, és őket is meglepte, amikor felfedeztük, hogy az ukrán hadseregbe való belépést az amerikaiak irányítják” – jelentette ki a francia televíziócsatornán a Le Figaro tudósítója. Az újságíró hozzátette, hogy őt és az önkénteseket majdnem letartóztatták az amerikaiak, akik azt állították, hogy ők parancsolnak, majd elárulta, hogy az önkéntesek a háború végéig tartó szerződést kényszerültek aláírni.

„Hogy ki irányít? Az amerikaiak, a saját szememmel láttam” – nyilatkozta Malbrunot, hozzátéve: Azt hittem, a nemzetközi brigádnál vagyok, de a Pentagonnal találtam szembe magam. A Le Figaro tudósítója azt is megemlítette, hogy Amerika switchblade típusú öngyilkos drónokkal látja el Ukrajnát. Korábban Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter is elismerte, az ukrán katonákat a Mississippi állambeli Biloxiban képezték ki az eszközök használatára.

Malbrunot francia hírszerzési forrásra hivatkozva azt is kijelentette, hogy a brit SAS-egységek a háború kezdete óta jelen vannak Ukrajnában, akárcsak az amerikai Delta egységek. Oroszország láthatóan tisztában van a február óta a térségben tartózkodó külföldi kommandósok által Ukrajnában folytatott „titkos háborúval”. Ez magyarázatot is ad arra, hogy miért is voltak olyan sikeresek az “ukrán” ellenállók.

Az is napvilágot látott, hogy a francia elnök, Macron miért szerette volna megnyitni Mariupolban a “humanitárius folyosókat”, és miért szerveztek evakuációs műveleteket: francia katonai tanácsadók és egyéb szakemberek segítettek a vadsoviniszta Azovnak, azonban ők is bent rekedtek a városban.

(Kuruc.info, Hetek nyomán Szent Korona Rádió)

Kiket rejt Mariupol Azov-erődje?