Több amerikai prominens személy állítja az “orosz propaganda” igazát: a CIA alakulatokat képzett Ukrajnában

Az 1900-as évek közepétől a CIA számos puccsot szervezett meg világszerte, hol csúfos kudarcot vallva, hol megdöntve a legitim országvezetéseket káoszba döntve a térség politikai helyzetét. Nem lehet kétségünk afelől, hogy a Majdan térhez, és az azóta végbemenő ukrajnai folyamatokhoz nincsen közük. Az elmúlt időszakban ennek valóságáról többen is nyilatkoztak már. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

A Fox News például beszámolt egy olyan nyilatkozatról, melyet egy volt CIA-s tett, mely szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség a 2014-es kijevi “színes forradalom” után fegyveres félkatonai csoportok kiképzését kezdte meg Ukrajnában.

Egy másik korábbi CIA tisztviselő a szintén amerikai Yahoo News híroldalnak nyilatkozott arról a projektről, melyet az utóbb regnáló 3 amerikai kormány (Obama, Trump, Biden) vitt és visz végbe. Elmondása szerint a program célja az volt, hogy az amerikai hírszerzés által megszervezett kijevi puccs után felkészítsék és felfegyverezzék azokat az ukrán csoportokat amiket későbbiekben be lehet vetni Oroszországgal szemben. Ezzel bebizonyosodott, hogy az amerikai kormány 2015 óta készült az Oroszország elleni háborúra.

Az egykori amerikai hírszerző tiszt, Ryan Hillsberg szerint ezek az általuk kiképzett ukrán milíciák tavaly év végén, tehát a februári fegyveres konfliktus kezdete előtti hónapokban már felsorakoztak az ukrán-orosz határ közelében. Ezen állításról számoltak be több ízben az oroszok is, Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője még december 12-én beszélt arról, hogy az Egyesült Államok és más nyugati országok katonai kiképzőket küldtek Ukrajnába, akik valószínűleg az orosz csapatokkal való konfrontációra készülnek fel.

Az amerikai híroldalaknak és hírműsoroknak nyilatkozó Ryan Hillsberg 13 évig dolgozott a CIA műveleti tiszjeként. Külföldi hírszerző műveletekben vett részt és elsősorban a terrorelhárítás, a nukleáris biztonsági kihívások, valamint a politikai instabilitás által generált esetleges veszélyek tartoztak a megfigyelési területéhez.

Katonai elemző cáfolja a bucsai vérengzés orosz érintettségét?

Csecsen kisfiúk fegyverben: Fantasztikus nevelés vagy káros és túltolt militarizmus?!

(Orientalista.hu és Fox News nyomán Szent Korona Rádió)