Ritka pozitívum az USA-ban: Oklahomában betiltották az abortuszt

Az oklahomai kormányzó kedden aláírta az abortuszt betiltó törvényt, mely szerint az az orvos, aki magzatgyilkosságot követ el, 100ezer dollár pénzbírsággal büntethető.


Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Kevin Stitt oklahomai republikánus kormányzó által aláírt, abortuszt betiltó törvény csak abban az esetben ad engedményt, ha az anya életének megmentése a cél.

A törvény meghozása még csak fél siker, hiszen a felelőtlen szülőket nem büntetik, csak az orvosnak kell akár 100ezer dollárnyi bírságot fizetnie tettéért, de sajnos mai világunkban minden pozitívumnak örülnünk kell.

Az intézkedés illeszkedik abba a tendenciába, hogy több, republikánus vezetésű tagállamban megnyirbálják az abortuszhoz fűződő jogokat.

Az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság pedig ismét megvitatni készül a csaknem ötven éve érvényben lévő, a művi terhességmegszakításra vonatkozó  törvényt.

Az országban a mienk lett a legerősebb életpárti törvény

-tette hozzá a törvény megalkotásában részt vevő Nathan Dahm republikánus szenátor.

A magzatgyilkosságok mellett kampányolók már meg is kezdték szokásos hisztijüket, és kijelentették, hogy jogi úton fogják megtámadni a törvényt, hiszen szerintük az alkotmányellenes. Sajnos az elmúlt években volt már példa arra, hogy egy  szövetségi bíróság alkotmányellenesnek ítélt hasonlóan szigorú törvényt éppen Oklahomában, de más tagállamokban is.

A szövetségi legfelsőbb bíróság nemrégiben hagyta érvényben az új, abortuszt szigorító texasi törvényt. Az USA elmúlt évtizedeinek legszigorúbb abortusz törvénye éppen Texasban született, miszerint:

10 ezer dollár jutalmat kaphat az a magánember, aki az ügyészséget hozzásegíti egy sikeres perhez abortuszt végző orvos, vagy bárki ellen, aki művi terhességmegszakításhoz segítséget nyújtott.

Az abortusz követelte a legtöbb életet 2021-ben is – a Covid fel sem fért a halálozási lista elejére

Börtönben hunyt el az ujgur farmer, aki megmentette feleségét a kényszerabortusztól

(Index – Szent Korona Rádió)