Nem fogad több külföldi zsoldost Ukrajna – az ok: kiképzetlenség és fegyverhiány

Az orosz-ukrán háború kirobbanása után megkezdték a külföldi katonák, amatőrök toborzását is az ukránok, hogy az ő oldalukon vegyenek részt a háborúban. Azóta igen ellentmondásos híradások láttak ezen önkéntesekről napvilágot, egy biztos, nem az a romantikus háborús regénybe illő szerep várt rájuk, amit reméltek. 

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Ukrajna elleni orosz támadást követő napokban a kijevi kormány vízummentességet ígért azoknak a külföldieknek, akik hajlandóak fegyvert fogni a moszkvai erők ellen. A potenciális újoncok felkeresték az ukrán nagykövetségeket szerte a nyugati országokban, és – gyakran saját kormányuk belegyezésével – jelentkeztek a harcra, majd elindultak a harctérre.

Az ukrán hadsereg azonban hamarosan kénytelen volt szelektálni a tekintetben, hogy kik csatlakozhatnak a “nemzetközi légióhoz”. A toborzást a múlt hónapban leszűkítették a “meglévő harci tapasztalattal” rendelkezőkre, és a “légió” szóvivője pénteken azt közölte a National Post-nak, hogy a sorozást teljesen felfüggesztették.

“Több oka is van (a toborzás leállításának), az egyik a lőfegyverek hiánya” – mondta a szóvivő. Borys Wrzesnewskyj, egy volt kanadai parlamenti képviselő, aki segített a “légiónak” a jelentkezők szűrésében, kijelentette a nyilvánvalót, hogy a tapasztalatlan újoncoknak semmi hasznuk a fronton.

Wali mégis él, de nem annyira halálos, csak információkat gyűjt

A nyugat felkent ukrán hősei attól sem riadnak vissza, hogy keresztre feszítsék áldozatukat

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)