Iskolákba, kórházakba, óvodákba bútoroznak be az ukrán egységek

“Ismételten iskolát bombáztak le az oroszok!” “Kórházakra lőnek az orosz katonák!” – szólnak a vezető médiumok. A legtöbb eset hátterében azonban nem a “keletről előretörő barbár hordák” brutalitása áll, hanem egyszerűen ezeken a helyeken alakították ki harcállásaikat az ukránok. 

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Azov fegyveresek szállták meg a lebombázott mariupoli kórházat – Megrendezett fotózást tartottak az ukránok

A legnagyobb felháborodást kiváltó eset a mariupoli kórház szülészeti osztályának lebombázása volt, mely után Zelenszkij ukrán elnök 17 anya, csecsemő, orvos és ápoló sérüléséről számolt be. A bökkenő csak az, hogy a kórházat hetekkel ezelőtt bezárták, s az épületet a soviniszta, brutalitásairól hírhedt Azov tartotta megszállva.

Az ukránok fotókat is közzétettek a helyszínről, melyen egy sérült kismamát mutattak, senki mást, de őt több környezetben és ruházatban. Róla kiderült, hogy egy feltörekvő influenszer, a képek megrendezettek voltak…

Frissítés: A hölgyről azóta több képet is posztoltak, miszerint nem hazugság volt a hír, továbbá más történetek is szárnyra kaptak. Mindenesetre jelenleg az állításokat nem mondhatjuk bizonyosan igaznak.

Mariupolban legalább két iskolába is bevették magukat az ukrán hadsereg katonái

Megerősített főhadiszállást hoztak létre az Azov alakulatai a 15-ös számú iskola alagsorában, nagy valószínűséggel az épület többi részét is saját hasznosításukra rendezték be. Nemsokára pedig jönnek majd a szétlőtt iskoláról készült képek…

Az 52-es iskola udvarán szintén Mariupolban csapatösszevonást tartottak:

Több másik iskolát is hadicélra használnak fel az ukránok

Egy ismeretlen iskola tornatermében jelentős haderőt zsúfoltak össze, valószínűleg kiképzést tarthatnak az intézményben:

Az FC Arsenal Kyiv Ultrák és az Anarchista Ellenállási Committee tagjai Kijevben felfegyverkezve. A falon lévő képekből, gyerek rajzokból és ismeretterjesztő plakátokból arra lehet következtetni, hogy Kijev egyik általános iskolájában rendezték be központjukat az anarchisták:

Az óvodákat és iskolákat azonban nem csak főhadiszállásként, szálláshelyként használják az ukrán katonák, azoknak udvarain harcálláspontokat is létesítenek. Az alábbi képen például az látható, hogy az ukrán katonaság D-30-as tarackokat helyezett el közvetlenül az iskolai futballpályán, Severodonyeck egyik lakónegyedének közepén. Az iskola udvarán az Ukrán Fegyveres Erők legalább három tüzérségi fegyvere látható. Egy iskola udvarán, a lakónegyed közepén…

Óvodák fedezékében

A szétbombázott óvodákról szóló képek sem azért tudtak elkészülni, mert nyitvatartásuk idején súlyosabb találatok érték volna őket.

Kharkovban az ukrán fegyveres erők katonái egy amerikai M240V géppuskával és egy brit NLAW ATGM-mel felfegyverkezve pózoltak egy óvodában:

A fenti képek a falfestésből ítélve ugyanazon óvodában készültek, ahol a nemrégiben likvidált Yashka Tsygankov, a Pravi Szektor parancsnoka is fotózkodott:

Az óvodák épületei tökéletes pihenőhelyet nyújtanak a harcjárművek számára is:

Felgyújtott játszótér, veszélyeztett gyermekek? Lehet, szólni kéne a többieknek is, hogy propagandafotózáskor ne videózzanak már, de legalább ne töltsék fel az internetre a felvételt. Ukrán katona helyezi el a Molotov-koktélt az egyik játszótér területén:

Civilek menedékeit is veszélyeztetik

Egy lakótelep közepén lakóépületek fedezékében állomásoztatták páncélozott járműveiket az ukránok, melyek miatt a civilek utcára is vonultak és azoknak az eltávolítását kérték a hadseregtől:

“A pincéink tele vannak gyerekekkel” – mondták nekik…

Ne a propagandának higgy! Tájékozódj!

Ahogyan azt már többször jeleztük, a nyugati média teljes gőzzel beállt az ukránok mögé, és csak az általuk közvetített narratívát hajlandók az olvasóközönség elé tárni. Jelen cikkünk is a kiegyensúlyozott tájékoztatás céljával készült el. Nem állítjuk, hogy a városok bombázásakor, ostromakor nem sérülnek civilek által lakott épületek, működés alatt álló kórházak, ugyanakkor látni kell a háború másik arcát is, hogy számos esetben csupán a propagandaképeket láthatjuk, vagy teljesen más körülmények között mentek végbe az adott események, mint ahogyan először hozzánk eljutnak.

Innentől jogosan lőnek sajnos minden civilre az oroszok Ukrajnában Zelenszkij új rendelete alapján

Ukrán propagandát közvetítenek: Dilettáns “szakértők” háborúról

Néhány gondolat az oroszok elleni propagandáról és a nyugati kettős mércéről

Médiaháború dúl a Nyugat és Oroszország között – a hírekben már a nőket erőszakolják (frissítve)

Hogyan váltak az oroszok legelszántabb ellenségeseiből szövetségesekké a csecsenek?

(Intel Slava R, Orosz Hírek, Bellum Acta nyomán Szent Korona Rádió)