Még a legtöbb kollégájuk is bírálja a pszichiáterek LMBTQP-lobbit mosdató közleményét

A Magyar Pszichiátriai Társaság néhány tagja, olyan állásfoglalást jelentetett meg az LMBTQP-val kapcsolatban, ami nemcsak, hogy nem tükrözi a valóságot, de erős elfogultságot is mutat a sötét lobbi mellett. Az önkényes pszichiátereket saját kollégáik is bírálják a felsőbb engedély nélkül kiadott közlemény miatt.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Óriási felháborodást és jogos dühöt eredményezett a pszichiáterek között a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság állásfoglalása, amit a pedofiltörvényre reagálva adtak ki, ferdítésekkel teletűzdelve az LMBTQP személyek védelmére.

“A Magyar Pszichiátriai Társaság gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos állásfoglalása meg sem kísérli valódi, tudományosan megalapozott dolgozat látszatát kelteni”

– reagált a társaság alapítója Bánki M. Csaba professzor.

A közlemény lényege a szokásos üres magyarázás, hogy a nemi identitást nem befolyásolják a külső körülmények, az nem eltanulható, hiszen biológiai alapokon nyugszik.

Ha nem lenne elég a szakmaiatlan álláspont, kiderült, hogy sem a tagok sem a vezetőség nem támogatta a szöveg nyilvánosságra hozatalát, így az közel sem tekinthető a magyar szakorvosok általános véleményének. Császár-Nagy Noémi, a Magyar Pszichológiai Társaság Klinikai Szakpszichológia Szekciójának vezetője nyílt levélben fejezte ki jogos felháborodását, miszerint a közlemény nemcsak valótlan, de szabályokba is ütközik.

“Sokan nem merik a véleményüket nyilvánosan felvállalni, mert látják a nyugati eseteket, amikor orvosokat fenyegetnek, ha nem a politikailag korrekt terápiát alkalmazták”

– emelte ki az esetre reagálva dr. Frecska Ede pszichiáter szakorvos, az MPT leköszönt vezetőségi tagja. A főorvos hozzátette, hogy a szexuális propaganda még a szilárd nemi identitású gyermekeket is kizökkenti és megzavarja, így a külső hatásokat semmilyen esetben nem lehet figyelmen kívül hagyni.

“Igencsak meglepő, hogy azon szerzőként nem a szöveg tényleges alkotóit, és nem is az azt elfogadó elnökséget, hanem a két (a pszichiátriai és a pszichológiai) társaság egészét tüntették fel” – háborodott fel dr. Bánki M. Csaba, aki hozzátette, hogy a legtöbben csak véletlenül találták meg a “szakvéleményt”.

A dokumentum teljesen szakmaiatlan, ugyanis nem jelöl meg forrásokat, nem mérlegeli a pozitív és negatív vonatkozásokat, de még bizonyítani sem tud semmit, csak tényként kijelenti a légbőlkapott állításokat.

“Ezzel azt a hamis látszatot kelti, mintha ebben a kényes és fontos témában kérdőjelek, cáfolatok és ellenvélemények egyáltalán nem is léteznének”

– tette hozzá a professzor.

A nyilvánosságra kerülés óta egyre többen jelzik, hogy sem az eljárással sem a tartalommal nem tudnak egyet érteni és ennek hangot is szeretnének adni.

“Egy szakmai szervezet nem közölhet tudományosan megalapozatlan, ideológiavezérelt állításokat bizonyos csoportok állítólagos védelme érdekében” – hangsúlyozta Hal Melinda klinikai szakpszichológus, a Mathias Corvinus Collegium műhelyvezetője, akinek az is feltűnt, hogy éppen a választások előtt jelentették meg a szöveget jóval a törvény módosítása után.

Az Értékközpontú Pszichológusok Munkacsoportja is nemtetszését fejezte ki az esettel kapcsolatban, miszerint

„a genderelmélet több állítása a nemek nonbinaritásáról, a biológiai alapok jelentőségének relativizálása a nemi identitás esetében, a szexuális orientáció tekintetében pedig annak túlhangsúlyozása egyelőre nem tekinthető tudományosan megalapozottnak, és önmagában nagyon sok logikai ellentmondással terhelt. Ebből kifolyólag nem támogatjuk ezeknek a vitatott állításoknak a szexuális nevelésbe való integrálását, amiről valójában a vita szól.”

Franciaország is szenvedésre ítéli a nemi zavarban szenvedőket

Nemi erőszak miatt vették őrizetbe az államilag támogatott francia LMBTQP szervezet alapítóját

(Hetek – Szent Korona Rádió)