Olaszországban már kötelező az oltás 50 felett

Az olasz kormány azonnali hatállyal kötelezővé tette a korona vírus elleni védőoltást az 50 év feletti állampolgároknak, akiknek június 15-ig van lehetőségük eleget tenni a feltételeknek.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Mario Draghi kormánya az egészségügyben és az oktatásban dolgozók számára már korábban kötelezővé tette az oltás felvételét. A legutóbbi zárlat feloldásakor, tavaly októberben az olaszok már csak úgy térhettek vissza munkahelyükre, ha megkapták az oltást, vagy friss negatív teszttel rendelkeznek.

A szerdai rendelet értelmében az 50 évnél idősebbeknek február 15-től nem lesz elegendő a teszt a jelenléti munkavégzéshez, csak oltással mehetnek dolgozni. Egyelőre nem világos, hogy milyen szankciókra kell számítania annak, aki nem tesz eleget az előírásnak. A korábbi szabályok értelmében az oltatlan és teszteletlen munkavállalókat fizetés nélküli szabadságra lehetett küldeni.

Olaszországot a többi európai országhoz képest később érte el a koronavírus omikron variánsa, de az esetszámok az elmúlt hetekben folyamatosan emelkednek. Szerdán csaknem 190 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak, amire korábban nem volt példa. Az országban eddig több mint 138 ezren haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe.

Az olaszok csaknem háromnegyede már az oltás mindkét adagját felvette, 35 százalékuk pedig az emlékeztető harmadik oltást is megkapta.

Európában Ausztria készül a legszélesebb körben elrendelni a kötelező oltást. Ott jövő hónaptól minden 14 év felettinek kötelező lesz beoltatnia magát. Görögországban a 60 évnél idősebbeknek kell felvenniük a vakcinát január 16-tól.

Koronavírus Kutatóközpontot hozott létre a Mi Hazánk

Ha be vagy oltva sem mehetsz ki éjszaka Ausztriában – Az oltás mégsem működik?

(444.hu – Szent Korona Rádió)