Transznemű úszó miatt mondott le a normalitásért harcoló amerikai bíró

Lemondott az amerikai úszók szövetségének egyik versenybírója, hogy így tiltakozzon egy transznemű úszó, Lia Thomas versenyeztetése ellen. Cynthia Millen úgy véli nem támogathat egy olyan sportágat, amely lehetővé teszi, hogy biológiai férfiak versenyezzenek nők ellen.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Cynthia Millen, aki három évtizeden át volt az USA Swimming versenyeinek bírója, a múlt heti, Greensboróban megrendezett amerikai paralimpiai úszó országos bajnokság előtt mondott le.

„Nem tudom ezt csinálni” – írta Millen a lemondólevelében, majd hozzátette, hogy ő ezt nem tudja támogatni.

Millen most abban reménykedik, hogy a sportágban  mások is egyetértenek azzal, hogy a 22 éves Thomas tisztességtelen előnyben van a női versenyzőkkel szemben, miután a Pennsylvaniai Egyetem férfi csapatában eltöltött három év után 2019-ben coming outolt transzneműként.

„Azt mondtam a kollégáimnak, hogy nem tudok tovább részt venni egy olyan sportágban, amely lehetővé teszi, hogy biológiai férfiak versenyezzenek nők ellen” – folytatódott Millen levele. „Minden tisztességes dolgot tönkretesznek az úszásban.”

Millen azt mondta, hogy ha ő bíráskodna egy versenyen, akkor Thomas-t versenyzésre alkalmatlannak minősítené, és felszólította mostani kollégáit, hogy ugyanezt tegyék.

„Ez így nem helyes, mert ezzel támogatjuk ezt” – írta Millen.

„Egyszerűen nem foglalkozom vele. Nem egészséges számomra, hogy elolvassam és egyáltalán foglalkozzak velük, ezért nem teszem, és ez minden, amit erre mondhatok.”

– reagált az aberrált úszó még a hónap elején, aki ráadásul azóta sorra dönti meg a nők által kemény munkával felépített csúcsokat tisztességtelen módon.

Transznemű felléptetésével gyalázza karácsony szellemiségét a Partizán (18+)

Váratlan felfedezés! – nem fair ha a transzneműek női versenyszámokban indulnak

(Híradó.hu – Szent Korona Rádió)