Vármegyés Gyerekkarácsony 2021-ben is – Szakralitással a konzumidiotizmus ellen

A tavalyi évben a korlátozások miatt ugyan nem tudta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megszervezni immáron hagyománnyá vált gyerekkarácsonyát, de idén ismételten várják a minőséget igénylő családokat, fiatalokat.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Sajnos napjainkra a karácsony vált társadalmi szinten a legmateriálisabban megélt ünnepünkké, a folyamatos mennél nagyobb fogyasztásra ösztönző reklámokkal, a dilettáns hollywoodi filmekkel, sőt az LMBTQP szervezetek hitünket meggyalázó plakát- és reklámkampányaival. A társadalomban uralkodó deszakralitás azonban nem távolíthat el bennünket a karácsony valódi misztériumától, a Megváltó, Jézus Krisztus megtestesülésétől.

A fentiek fényében idén is lesz Vármegyés Gyerekkarácsony, mely ezúttal 2021. december 12-én, Székesfehérváron kerül megrendezésre az Árpád Fürdő konferenciatermében. Hogy a gyermekek átélhessék a misztériumokat, de mellette jól is érezzék magukat, a szervezők számos programmal jelentkeznek. Lesznek gyermekjátékok, adventi énekek és mesék; a rendezvény megkoronázásaként pedig a Mozgalom tagjai előadnak egy betlehemi játékot és a Vármegyés Kórus is bemutatkozik. Tehát azt mondhatjuk, hogy a gyermekeink számára egy, az ünnep lényegére koncentráló, a modern tévelygésektől mentes baráti közösség biztosítása lesz a szervezők legfőbb célja.

Egy kis kedvcsinálónak pedig nézzétek meg a vármegyések tavalyi betlehemezős kisfilmjét:

“Ő itt és most van!” – rendhagyó online betlehemi játék a Vármegyésektől

(Szent Korona Rádió) 

Pilinszky János gondolatai az adventi időszakra

Bangha Béla: Karácsony