A francia állam kifizeti a “nemátalakító” műtétet, de a szemműtétet vagy fogászati beavatkozást nem

Korábban beszámoltunk egy olyan esetről, amikor egy transznemű öngyilkos lett a rajta elvégzett műtét miatt. Egyértelmű, hogy az úgynevezett “nemátalakító” műtét soha nem oldja meg az adott tévelygő problémáját, sőt, olyan lelki frusztráltság vesz erőt rajta, amiből talán soha nem tud kikeveredni. Franciaországban mégis ingyen folyamodhat bárki ilyesfajta operációhoz – akár kiskorúak is -, viszont a szemműtéteket (pl. szürkehályog eltávolítása), vagy fogászati beavatkozásokat nem térítik vissza.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A francia társadalombiztosítás teljes egészében átvállalja a “nemváltással” járó orvosi beavatkozás költségeit, sőt az állam azt is gyakran finanszírozza, hogy ilyen műtéteket 18 éven aluliak körében is népszerűsíthessék. Egy twitterező – akinek később korlátozták fiókja hozzáférését – következőképpen fogalmazta meg az ország problémáját: моментальная кредитная карта без отказа онлайн

“Egy nemváltoztató műtét 20 ezer euróba kerül és ingyen van, de a szemet vagy a fogakat érintő kezelések nem, bizony, itt prioritási problémák vannak, jól látható, hogy merre is tart a mi társadalmunk.”

A francia egészségügyi minisztérium szerint azonban kevésbé befolyásolja, rontja az életminőséget például egy szürkehályog. A “nemváltó” operációk ingyenessége már 2003 óta a közbeszéd középpontjában áll. A kérdés sokakban megfogalmazódott már:

Miért téríti vissza a francia társadalombiztosítás éppen a “nemváltó” műtéteket és miért nem térít meg más kezeléseket, olyanokat, amelyek a lakosság szélesebb körét érintik?

A transznemű személyek csonkítása majd összevarrása nem egyik napról a másikra történik, és rengeteg pénzébe kerül az államnak. Franciaországban szigorú eljárásrendet alakítottak ki az átmenetre, és létrehoztak egy olyan orvosokból, tudósokból és jogászokból álló hálózatot, amellyel gyakorlatilag “kiszervezték” a “nemváltó” eljárásokat a rendes egészségügyből, és csak az arra jogosultságot szerzett szakemberek vehetnek részt az eljárásokban. Ezek az orvosok 2010-ben egyesületet hoztak létre (SoFECT), és ma már 9 francia városban végeznek ilyen operációkat, melyeket hormonális kezelésnek kell megelőznie, amit egy szintén arra jogosult endokrinológus végez, miután az akkreditált pszichiáter zöld utat adott magához az eljáráshoz. Egy felmérés szerint alig utasítanak el “nemváltó” operációkat, gyakran félve az LMBTQP-terrortól.

Mi nem kérünk ebből a világból. És te?

8 éves gyermeket ítélt nemváltásra az USA bírósága

Ezért kell az LMBTQP-lobbit távol tartani a gyermekektől: Németországban nemváltásra tanítják az általános iskolásokat

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)