Üdvrivalgás az olasz parlamentben – megbukott az LMBTQ-törvény

Üdvrivalgásban törtek aki a jobboldali pártok politikusai Olaszországban, miután a szavazás eredményeképpen a parlament elvetette a baloldal által kezdeményezett törvénytervezetet az LMBTQ-közösség tagjai jogainak bővítéséről.

Szerdán került megvitatásra az olasz parlamentben az LMBTQ-törvényként ismert jogszabály, ahol a felsőház 154 igen és 131 nem szavazattal, valamint két tartózkodással leállította az ezzel kapcsolatos viták folytatását. A ferde hajlamúak jogait érintő voksolás titkos volt, így valószínű, hogy a baloldali parlamenti többség soraiból szintén támogatták a törvénytervezet elvetését. A javaslat szerint akár négy év börtönnel is büntethették volna az ezzel kapcsolatos bűncselekményeket, a szélsőjobboldali szenátorok szerint viszont a törvény korlátozta volna a szólásszabadságot és beengedte volna az iskolákba a homoszexuális propagandát.

A szavazást a jobboldal kezdeményezte, miszerint a szenátoroknak arról kellett dönteniük, hogy a törvénytervezet cikkenkénti elfogadása helyett a csomag egészéről, egyszeri szavazással döntsenek. Utóbbi esetében azonban a felsőház nem fogadta volna el a törvénycsomagot, amelynek részletkérdéseiről nem született többségi megállapodás.

A voksolás eredménye miatt a törvénytervezetként ismert csomag elveszítette érvényességét. Tavaly ősszel a képviselőház megszavazta ugyan, de azóta nem történt előrelépés. A törvénytervezet parlamenti vitáját elölről kell kezdeni, tehát a jogi csomag csak legkevesebb hat hónap múlva kerülhet ismét napirendre.

A baloldal megdöbbenéssel fogadta a szenátusi eredményt. A PD-politikusai úgy nyilatkoztak, biztosak voltak, hogy megvan a többség a törvény elfogadásához. A párt bejelentette, kivizsgálja, ki szavazott a jobboldal javára a PD soraiból.

A Vatikán júniusban a római kormánynál jelezte fenntartásait a törvényjavaslattal kapcsolatban, hangoztatva, hogy a törvényjavaslat több ponton korlátozza a katolikus hívek véleményalkotási szabadságát. Azt vallották, hogy a jogszabály a diszkrimináció szankcionálása helyett a hagyományos családmodell támogatóit és a szabad véleményalkotást sújtotta volna. A katolikus egyház mellett a feminista szervezetek is fenntartásaikat fejezték ki a törvénytervezettel kapcsolatban, a jobboldali pártok pedig többek között a törvényben szereplő genderidentitás-oktatás, valamint a család jogi meghatározásának módosítása miatt mondtak nemet rá.

Magyarországon ezzel ellentétben már évek óta gyűlölet-bűncselekménynek számít a Háttér Társaság és az LMBTQP-lobbi csoportnak köszönhetően, ha LMBTQP személyeket éri valamilyen atrocitás. Sőt, mint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is rámutatott, hazánkban érvényben van egy úgynevezett előítélet indikátor is, ami alapján az elkövetőt azonosítani tudják azáltal, hogy hogyan viselkedik, milyen rendezvényeken vesz részt, milyen szervezetnek a tagja, és esetlegesen az alapján is, hogy milyen ruházatban jár. Mindez indítékul szolgálhat ahhoz, hogy közösség tagja elleni erőszak legyen a vád.

Olyan LMBTQP terror jön Olaszországban, hogy még a Vatikán is tiltakozik

Belgiumban ha kiállsz a normalitás mellett, akkor jön a szivárványos autó

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)