Olyan LMBTQP terror jön Olaszországban, hogy még a Vatikán is tiltakozik

Ez a törvényi véleménynyilvánítás- és szólásszabadság-korlátozás még az amúgy polkorrektkedő Vatikánnak is sok. Büntetnének mindent és mindenkit, aki nem támogatója a deviáns-lobbinak. Jön az LMBTQP terror Olaszországban (is).

Eltöltenél egy egész hetet hozzád hasonlókkal?
Eleged van a balliberális hétköznapokból?
Jelentkezz a Vármegyés Ifjúsági- és Gyerektáborba!
Már csak pár hely maradt.

A „gendertörvényként” ismert jogszabály-tervezet módosítását kérte az olasz kormánytól a Vatikán, amely szerint a homofóbia és a transzfóbia ellen kezdeményezett javaslatok sértik a katolikusok véleményszabadságát – jelentette az olasz sajtó.

A Mario Draghi vezette kormányhoz a szentszéki államtitkárságról érkezett hivatalos felszólítás a homofóbia- és transzfóbiaellenes törvénytervezet módosítására – számolt be az MTI.

Sajtóelemzések precedens nélkülinek tartják az állam és az egyház modern kori kapcsolatai történetében, hogy a Vatikán beleszól az olaszországi törvényalkotásba. A Szentszék korábban is befolyásolni igyekezett az olasz politikát, de az mostanáig mindig az „erkölcsi meggyőzés” szintjén maradt – írja a La Repubblica.

A törvénytervezet a büntető törvénykönyvnek a diszkriminációra vonatkozó részét akarja módosítani: a faji, a nemzetiségi és a vallási okokból eredő kirekesztést a biológiai nem, a társadalmi nem, a szexuális orientáció, valamint a testi és a szellemi fogyatékosság miatti diszkriminációval egészítették ki súlyosbító körülményként. Utóbbiak esetében diszkriminációra való felbujtás vagy hátrányos megkülönböztetés esetén másfél évig terjedő börtönt és hatezer euróig terjedő bírságot írnak elő. Hat hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetés vár a fenti okokból erőszakra felbujtók vagy az azt elkövetők számára. Hasonlóképpen hat hónaptól négy év börtönt kockáztatnak a diszkriminációt vagy erőszakot hirdető szervezetek, mozgalmak tagjai.

A Szentszéktől az olasz kormányhoz továbbított feljegyzés szerint a törvénytervezet jelenlegi formája több ponton sérti az Olaszország és Vatikán Állam közötti egyezményt. Többek között nem mentik fel a katolikus iskolákat a nemzeti nap megtartása alól. A Szentszék jogi értelmezése szerint a törvénytervezet csorbítja az egyház szabadságát és a hívők véleményalkotását, mivel utóbbinak büntetőjogi következménye lehet.

Már biztosan férfit indít női kategóriában Új-Zéland az olimpián

Az UEFA szerint a szivárványos karszalag viselése nem politika

(Index – Szent Korona Rádió)