Még a szervezeteket sem tudta helyesen megnevezni kiszivárgott tiltólistáján a Facebook

A Facebooknak egy frissített, 100 oldalas listája szivárgott ki pár nappal ezelőtt az általuk veszélyesnek ítélt, így tiltott személyekről, szervezetekről és zenekarokról. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Általánosságban a közösségi alapelvek megsértésére, főként a gyűlöletbeszédre hivatkozva törli a Facebook – jobbára szélsőbaloldaliakból, közülük is Antifákból álló – “moderátor” csapata a különböző konzervatív személyeket, szervezeteket. Ezen csoportok a pejoratív és soviniszta oldalaktól eltekintve észérvek mentén, logikusan felépítve, korántsem terroristák módjára fejtik ki igazságérzetük folyamán véleményüket. Ez azonban szúrja a párbites, agymosott tolerancia bajnokainak szemét. Teszik mindezt úgy, hogy közben a munkásőr “hagyományőrzők” a kommunizmust éltetve vígan fent vannak a közösségi oldalon.

Ezeddig nagyjából 4000 személyt és szervezetet tiltott le a Facebook felületéről, akiket főleg terrorizmussal és gyűlöletbűncselekménnyel, továbbá egyéb bűncselekményekben való részvétellel vádolnak. A tiltások egyébként nagy hasonlóságot mutatnak az USA által hivatalosan veszélyesnek tartott elemekkel.

A kitiltott személyeket 3 fő kategóriába sorolják. A legsúlyosabba tartoznak azok, akik szerintük az offline térben súlyos károkat okoznak a civileknek, erőszakos cselekményeket követnek el. Őket terrorszervezetként – néhányat valóban helyesen – nevezik meg, ugyanakkor hiába gyújtották fel fél Amerikát, a BLM nem szerepel a listán. A második kategóriába az „erőszakos, nem állami kötődésű cselekvők” tartoznak. A harmadik csoportba azok sorolhatók, akik a Facebook megítélése alapján kimerítik az online gyűlöletbűncselekmény tényét, vagy hajlandóak lehetnek majd rá, továbbá, még ha eddig nem is követtek el semmit, a “bölcs döntéshozók” a jövőt látva tudják, hogy ez majd be fog következni, így jelenlétük nem engedélyezett. A listán fent lévő összes magyarországi személy és szervezet ebbe az előítéletekkel átszőtt kategóriába tartozik.

A kiszivárogtatás utáni órákban a megnevezett szervezetek oldalait – amennyiben azok véletlenül még létezni tudtak – törölték. Csupán azon szervezetek maradtak meg a Facebookon, melyek már nem saját, hanem álnevekkel ellátott fiókokat üzemeltetnek.

A listán szereplők közül elsőként az Omlandinski pokret 64 županije “szélsőséges nacionalista” szervezetet említenénk meg. A mozgalom ezen a néven nem lehet túl ismerős az olvasók számára, ugyanis az inkompetens, felületesen tájékozott, csupán gyűlöletből cselekvő liberálisok a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat próbálták megnevezni, azonban valamilyen oknál fogva délszláv nyelvet választottak. A fentiekből arra következtethetünk, hogy nagy valószínűséggel Szerbia (mely államban a HVIM be van tiltva) kezdeményeztethette a Facebookról való letiltást is. Mindez azonban egy újabb kérdést vet fel, mely szerint egy szuverén államban bíróságon bejegyzett szervezetet egy másik ország, csak a nemtetszésből fakadóan betiltathat? A Mozgalom és annak vezetősége számos alkalommal törlésre került már a közösségi portálról, legtöbbször indoklás nélkül. Sőt számos esetben fordult elő, hogy olyan rendezvényeikre húzták rá a gyűlöletkeltés címszót, mint az általuk minden évben megszervezett Nemzeti Gyerekkarácsony.

A listán található még a HVIM alapítója, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László is, továbbá a Betyársereg – a dokumentumban tükörfordításban angolul Army of Outlaws néven. A Betyársereg vezetője, Tyirityán Zsolt nem szerepel a feketelistán, ugyanakkor ahogyan Toroczkainak, a HVIM-nek, a BS-nek, az ő nevének leírása is, ha nem tiltással, de mindenképpen a poszt törlésével és figyelmeztetéssel jár.

A Facebook gyűlöletbűncselekmény elkövetésének vádjával tiltólistára helyezte a székely koncepciós terrorperben elítélt, azóta igazságtalan büntetésüket letöltve szabadult Szőcs Zoltánt és Beke Istvánt is. Míg Szőcs Zoltánnál sikeresen megnevezték hovatartozási megjegyzésben horvátul a HVIM-et, addig Beke István veszélyes magánszemélyként van feltüntetve.

Hírportálok közül a Kuruc.info és a Harcunk.info szerepel a tiltólistán. A Szent Korona Rádiót nem tartalmazza e dokumentum, ugyanakkor minket is, mint sok mindenki mást, ha oldal létrehozásával próbálkozunk, azonnal tiltanak, minden ok nélkül.

A zenekarok között is érhetnek minket meglepetések, ugyanis a Romantikus Erőszak és a Magozott Cseresznye sem durva szólamairól, és a normalitás ellenségei ellen való uszításról híres.

Alább pedig az egyéb zenekarokat és szervezeteket láthatjátok, melyek közül néhányan jobban, mások kevésbé szúrják joggal a háttérhatalmi erők szemét:

  • Arbeit Macht Frei
  • Archívum zenekar
  • Divizio 88
  • Egészséges Fejbőr
  • Erő és Elszántság
  • Fehér Vihar
  • Iron Eagle
  • Junkers 88
  • Mos-Oi
  • Nemzeti Front
  • Nimród
  • Nyilaskeresztes Párt
  • Oi-Kor
  • Radical Hungary
  • Titkolt Ellenállás
  • Vádló Bitófák
  • Vérszerződés

A magyar megnevezett csoportok között szerepel az Aryan Brotherhood nevű bűnszervezet is, melynek a listán való jelenléte jól mutatja a valódi inkompetenciáját és tájékozatlanságát a Facebook szerkesztőinek, adminisztrátorainak, ugyanis – legalábbis megszervezett szinten – hazánkban ennek a csoportosulásnak soha nem volt tagszervezete.

(Szent Korona Rádió)

Gátlástalanul nyerészkedne kiskamaszokból a Facebook