Szentképek helyett feminista és BLM “alkotások” kerülnek Nagy-Britanniában az anglikán templomokba

A sátán támadása a kereszténységgel szemben egyre erősödő hullámokban tör fel, pár évvel ezelőttig elképzelhetetlennek tartott vallásgyalázást követnek el a hit állítólagos képviselői. Egy dologra azonban figyelmeztetnünk kell kedves olvasóinkat: ezen szörnyűségek ne okozzák a kereszténységtől és Istentől való elfordulást, hanem tegyük fel magunkban a kérdést, hogy mindent megteszünk-e annak érdekében, hogy ezek ne következhessenek be. Erősítsük meg hitünket, keressük a hiteles, megbízható képviselőit a krisztusi útnak, és gyomláljuk ki az elferdüléseket! 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Az anglikán egyház létrehozott egy rasszizmusellenes munkacsoportot, amely felülvizsgálja az egyház rabszolgakereskedelemben játszott szerepét is.

Egy 900 éves kelet-yorkshire-i templomban a megrongálódott faragványok helyett feminista, Black Lives Matter és fekete, ázsiai és kisebbségi etnikai (BAME) figurákat készülnek kihelyezni.

A Szent Mária templom (St Mary’s Church) közel egy évezredes egyházközösség Beverley-ben, East Riding of Yorkshire-ben, zöld utat kapott, hogy néhány ősi faragványát lecserélje. Az 1120-ból származó ”első osztályú műemlék” templom 16. századi faragványai az évek során annyira elkoptak, hogy lehetetlen felismerni, mit is ábrázolnak.

Most az anglikán egyház konzisztóriumi bírósága zöld utat adott arra, hogy a műtárgyak egy részét új faragványokkal helyettesítsék. A tervhez a plébános, Rebecca Lumley tiszteletes asszony és két templomi felügyelője kért jóváhagyást, a helyi egyházmegye kancellárja, Peter Collier QC, a Consistory Court bírája pedig engedélyezte.

A tervek szerint a pótlólagos faragványok többek között a következőket ábrázolják majd: a királynőt; Mary Seacole-t, a krími háború ápolónőjét, akit 2004-ben a “legnagyobb fekete britnek” választottak; Marie Curie-t; Hilda Lyon léghajótervezőt; Amy Johnson úttörő repülőt; Helen Sharman űrhajósnőt és Mary Wollstonecraft feministát.

A jelenleg restaurálás alatt álló templomban, amelyet “Anglia egyik legszebb plébániatemplomaként” jellemeztek, a faragványok egy részét 1520-ban helyezték el, amikor a templom fő részét újjáépítették.

A templom felújításának részeként 2020-ban 14 új faragványt készítettek és helyeztek el a Szent Mária templomban, amelyek CS Lewis Narnia krónikáinak szereplőit ábrázolják, miután a hull-i püspök megáldotta őket. (A gyerekeknek szóló könyvből szobrot kapott egy oroszlán, egy kentaur, egy egér vagy éppen  boszorkány.)

A bejelentés néhány nappal azután történt, hogy az anglikán egyház a Black Lives Matter mozgalom nyomására új iránymutatást tett közzé, amely arra ösztönzi a templomokat és katedrálisokat, hogy vegyék figyelembe épületeik és tárgyi emlékeik történetét, valamint azt, hogy ez hogyan befolyásolhatja gyülekezeteik istentiszteletét.

A templomok számára ez azt jelenti, hogy el kell távolítani a rabszolgasághoz és a gyarmatosításhoz kapcsolódó tárgyakat.

A sussexi Rottingdeanben található Szent Margit templom például már tett lépéseket, és eltávolított két “mélyen sértő” sírkövet, amelyek faji jelzőket tartalmaztak.

A dorchesteri St Peter’s Church egy ültetvénytulajdonosnak emléket állító emléktáblát is letakart.

A bristoli székesegyházból pedig tavaly eltávolították az Edward Colston rabszolgakereskedőnek szentelt síremléket.

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Erőszakos módon tartóztattak le Londonban két normalitásról prédikáló papot

Finnországban is homofóbnak számítanak a keresztények

A pozsonyi ókatolikusok és evangélikusok is beálltak az genderlobbi mögé