A székelyudvarhelyi városházáról el kell távolítani a magyar jelképeket

Romániában a kisebbségi jogokat még hírből sem ismerik. Most Székelyudvarhely városával kapcsolatban mutatkozott meg ismételten a soviniszta nacionalizmusuk. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol az intézményben kitűzték őket.

A zászlók eltávolítását a székelyföldi románok nevében fellépő, valójában a magyar szimbólumok és nyelvhasználat ellen pereskedő Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) kezdeményezte.

Már a tavalyi tárgyaláson kimondták, hogy nem maradhatnak fent a magyar szimbólumok a helyükön. A mostani perben a polgármester képviselői azzal érveltek, hogy a piros-fehér-zöld zászlókat Székelyudvarhely magyarországi testvértelepüléseitől kapták, és a tisztelet jeléül tűzték ki a lengyelországi, szlovákiai testvértelepülésektől kapott zászlókkal együtt.

Mindezek után a bírósági ítélet szerint csak a magyar jelképeket kell eltávolítani, a többi testvértelepüléstől kapott zászló a helyén maradhat. A bírósági döntés jogerős, fellebbezésre nincs lehetőség.

(Szekelyhon.ro nyomán Szent Korona Rádió)

Magyarellenességbe csapott át a koronavírus korlátozások elleni tüntetés Romániában

Nehézfémszennyezés érkezett Romániából a Szamoson keresztül (videóval frissítve)