Magyarellenességbe csapott át a koronavírus korlátozások elleni tüntetés Romániában

Romániában újabb korlátozásokat vezettek be, melynek okán a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) vasárnap és hétfő este is tüntetéseket szervezett. A szélsőséges soviniszta szervezet rendezvényén magyarellenes rigmusokat is skandáltak a tüntetők.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Több városban is nagyobb tömegek gyűltek össze. A tiltakozók zászlókat lengettek, vuvuzelákat fújtak, és olyan jelszavakat kiabáltak, hogy „Le a kormánnyal!”, „Szabadságot!”, „Le a maszkkal!”, „Szájkosár nélkül!”.

A nacionalista és vírustagadó szólamokkal a tavaly decemberi választások nyomán parlamenti képviselethez jutott párt szerint Románia forrong, visszaköveteli szabadságát, mert a kormány „fenyegetésekkel, pánikkeltő statisztikákkal és bírságokkal terrorizálja, és szobafogságra ítélte a lakosságot” – tette közzé a Kronikaonline.ro.

Bukaresten, Kolozsváron és Craiován helyi futballszurkolók voltak a hangadók. Kezdetben a palesztin származású katasztrófavédelmi államtitkár lemondását követelték, az idegengyűlölő indulatok adott pillanatban a magyarok ellen fordultak és a tüntetők a romániai lelátókon sokszor felcsendülő

„kifele a magyarokkal az országból”

rigmus skandálásába kezdtek.

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)

Börtönben marad a román terrorvád alapján elítélt székely hazafi

A német földrajzi bizottság szerint Erdély és Románia nem egy régió

Európai összehasonlításban is kiugróan vallásosak, normalitáspártiak az erdélyi magyarok