Öt év után, de fellépett az Alkotmánybíróság a vallásgyalázással szemben

Egy 2016-os tüntetésen vallásgyalázást követtek el feminista tüntetők Budapesten a lengyel nagykövetség előtt. Katolikus csoportok akkor beperelték a tüntetőket, de a Kúria elutasította keresetüket, az Alkotmánybíróság ugyanakkor most felülbírálta a döntést. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Frivaldszky Gáspár, az Emberi Méltóság Központjogi igazgatóhelyettese a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta,

“Emlékezetes, hogy akkor a lengyel életvédő törvényekkel szemben szerveztek feministák tüntetést. Akkor követték el az általunk sérelmezett vallásgyalázást, ugyanis katolikus püspöki ruhába öltözött férfi Krisztus teste felszólítással áldoztatott meg gúnyszertartáson híveket.”

Az alábbi videóban látható az emberalatti lény botrányos performansza, melyben perceken át gúnyolódik a katolikusokon, a felvétel végén látható az áldoztatás meggyalázása:

Ezt sérelmezték többen is, hogy mint katolikus vallási közösség tagjainak, megsértették az emberi méltósághoz fűződő jogukat. Első fokon a bíróság a tüntetőknek adott igazat, másodfokon mégis 600 ezer forint bírságot szabtak ki rájuk. Az ügy mindezek után a Kúriához került, ahol az elsőfokú ítéletet hagyták helyben. Ekkor azonban Frivaldszky Gáspár és két további magánszemély keresetet nyújtott be az Alkotmánybíróságra a Kúria döntése ellen arra hivatkozva, hogy a törvényszéki és a kúriai ítéletek ellentétesek az Alaptörvény azon rendelkezéseivel, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának, illetve vallási közösségének megsértésére. Az Alkotmánybíróság végül gyűlöletkeltést állapított meg, és törölte az előzetes ítéleteket.

Az elmúlt idők elvi döntései, tehát az Alkotmánybíróság mostani ítélete és az Alaptörvény-módosítás hatásától pozitív fejleményeket várunk. Reméljük, hogy nemcsak elvi meghatározások és nagy szavak durrogtatása lesz a hozadéka, hanem azokat valódi cselekedetre váltják. Továbbá reménykedünk benne, hogy a liberális tüntetők tette is retorziót érdemel utólag, és nem hagyják őket elsunnyogni.

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)

Az Alaptörvény módosítás még nem elég a deviáns-lobbi megfékezéséhez

Alapjog-ellenes az “érzékenyítés” – Az Egyetemi Ellenállás várja a jogesetekről szóló bejelentéseket

Alaptörvény-módosítás… a kormányhivatal szerint törvényellenes a mezőkövesdi deviánskönyv óvodai tiltása