Az Alaptörvény módosítás még nem elég a deviáns-lobbi megfékezéséhez

Alaptörvényt módosított a kormány, amiben leszögezik, hogy az “apa férfi, az anya nő”, továbbá rögzítik, hogy a keresztény szellemben történő nevelés és a nemi önazonossághoz való tartozás alapjog. További lépésként megtiltják az egyedülállók örökbefogadását, mert sok buzeráns páros így játszotta ki a törvényeket és jutott gyermekhez. Elégséges ez vajon az LMBTQP megállításához? Nyilvánvalóan örömteli lépésekről van szó, de korántsem elégséges…

Törvénymódosítással tenné szinte lehetetlenné az egyedülállók örökbe fogadását a kormány új törvényjavaslata, írja a hvg.hu.

Ebben szerepel a Polgári Törvénykönyv módosítása, mely azt mondaná ki, hogy gyermeket – a rokonok és a szülő házastársa általi örökbefogadás kivételével – csak házastársak fogadhatnak örökbe.

A módosítás kitér arra is, hogy „kivételesen – törvényben meghatározott, különös méltánylást érdemlő esetben és kormányrendeletben meghatározott eljárás lefolytatásával – egyedülállók alkalmassága is megállapítható az örökbefogadásra. A különös méltányossághoz a családpolitikáért felelős miniszter, azaz jelenleg Novák Katalin járulhat majd hozzá. A tervezet indoklásában a kormány azt írja, hogy a gyermek számára legmegfelelőbb, legnagyobb jogi és érzelmi biztonságot nyújtó gondoskodási forma, ha házastársak fogadják őket örökbe.

„A házasság preferálását társadalomtudományi kutatások, empirikus statisztikai tények támasztják alá, hiszen kimutatható, hogy a házasságok jóval tartósabbak, mint az élettársi kapcsolatok: utóbbiak közül öt éven belül minden harmadik bomlik fel, míg a házasságok közül csak kevesebb, mint 10%- uk. Márpedig a gyermek mindenek felett álló érdeke az, hogy ne instabil, kiszámíthatatlan viszonyok között, hanem valóban tartós szeretetközösségben nevelkedhessenek fel. A jogi szabályozás ehhez a természetes igényhez törekszik alkalmazkodni”

– áll a javaslatban.

Mindez nyilván kapcsolódik ahhoz, hogy az Alaptörvény módosításáról nyújtott be törvénytervezetet a kormány kedden este (pdf nyílik), a veszélyhelyzeti törvény megszavazása utáni órákban, amely szerint:

Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.

Egy másik passzusba pedig bekerülne az, hogy

Az anya nő, az apa férfi.

A fenti javaslatok mindenképpen üdvösek és jár érte a tisztelet Varga Juditnak, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez még kevés, ugyanis például hiába volt már a család védelme is benne az alaptörvényben, ha az alsóbb jogi paragrafusokból ez hiányzott. Így például az “Apa+Apu+Gyerekek=Család” kampányban nyugodtan kirakhattak óriásplakátokat Budapesten és terjeszthettek videókat. Nem volt konkrét jogszabály, amibe ütközött volna. A másik probléma, hogy az LMBTQP-lobbi tevékenysége, azaz a homoszexuális propaganda nem került ezáltal tiltólistára. Joga van a gyereknek “keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést” és “önazonossághoz való jog” is túl általános, pláne akkor, amikor Ferenc pápa is a lobbisták érdekeit szolgálja… Konkrét betiltásra lenne szükség. Félő, hogy ez így csak egy szépen hangzó kitétel marad.

(HVG nyomán Szent Korona Rádió)

Egy harcos gondolatai az LMBTQP-lobbiról és a liberális “meseországról”

Új szintre lépett a fertő – két transzvesztita kötött házasságot Polgárdiban

Apu+Apa+Gyerekek=Család kampány – a HVIM harcol az adventre időzített provokáció ellen (videóval)

Ferenc pápa sorra nevezi ki a „pusztulásba vezető” lobbi képviselőit bíborosoknak