Alaptörvény-módosítás… a kormányhivatal szerint törvényellenes a mezőkövesdi deviánskönyv óvodai tiltása

Elképesztő, hogy a Fidesz nem képes az alacsonyabb szintű jogszabályokban érvényesíteni a “hagyják békén a gyermekeinket” elvet, pusztán látványos, nagy port kavaró alaptörvény-módosításokkal szórakoznak, ami annyit ér, hogy egy kormányhivatal (Fidesz-kormány hivatala!) is az LMBTQP-lobbi mellett érvelhet jogilag. Alább a Telex cikke változatlanul. Jó szörnyűlködést kívánunk a hírhez.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Ősszel jött a kisebbségi és hátrányos helyzetű (többek között LMBTQ-identitású) hősöket szerepeltető Meseország mindenkié című könyv körüli botrány, volt is minden: aláírásgyűjtés a betiltására, a könyv PR-ledarálása, amivel párhuzamosa durván meg is nőtt az eladása.

A reakciók között pedig volt betiltás is: Nagykátán a közgyűlés határozatban tiltotta meg az „LMBTQ propaganda terjesztését és népszerűsítését” az önkormányzat által fenntartott közintézményekben a könyv megjelenése után – erről videós anyagot készítettünk –, de Csepelen, majd Mezőkövesden is úgy döntöttek, nem engedik be a könyvet az óvodákba.

A Társaság a Szabadságjogokért friss közleményében azt írja, Mezőkövesden és Csepelen is törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek az illetékes kormányhivataloknál a polgármesteri rendelkezések miatt

Dr. Fekete Zoltán mezőkövesdi polgármester »Hagyják békén a gyermekeinket« címmel adott ki utasítást, amelyben a fejlődésben lévő gyerekek védelmével indokolva azt is megtiltotta, hogy bármilyen formában idézzenek a Meseország mindenkié című könyvből a Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde területén. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnak címzett bejelentésében a TASZ arra hívja fel a figyelmet, hogy a köznevelési törvény és a gyermekvédelmi törvény rendelkezései alapján a fenntartó csak korlátozottan szólhat bele szakmai-módszertani kérdésekbe, konkrét utasítást nem adhat valamilyen nevelési eszköz használatára vagy megtiltására.

A polgármesteri utasítás emellett diszkriminatív is, hiszen a betiltani szándékozott mesekönyv különböző, törvény által védett tulajdonsággal (pl. roma nemzetiséghez tartozással, fogyatékossággal, szexuális irányultsággal) bíró mesefigurákat jelenít meg. Az az utasítás, ami kifejezetten ezen védett tulajdonságokra hivatkozva tiltja meg a mesekönyv használatát, az egyenlő bánásmódról szóló törvénybe foglalt diszkriminációtilalomba ütközik, és a köznevelési intézményeket is ennek megsértésére szólítja fel.

A TASZ beadványa szerint Dr. Fekete Zoltán választott politikusként illegitim módon avatkozott be közvetlenül az óvodapedagógusok oktatási-nevelési szabadságába, ami közvetve az óvodás gyermekeket is érinti

– írják.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal a polgármesteri utasítást megvizsgálta, megállapította, hogy

az valóban jogszabályt sért, és törvényességi felhívást adott ki, amelyben a polgármester döntésének hatályon kívül helyezését indítványozta.

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)

Mezőkövesden is betiltották a deviáns “Meseországot”

Egy harcos gondolatai az LMBTQP-lobbiról és a liberális “meseországról”

Az Alaptörvény módosítás még nem elég a deviáns-lobbi megfékezéséhez

“További tiltásokra is szükség lenne” – Hazafias szervezetek közleménye