Migránsok foglaltak el egy belga templomot

Közel 150 illegális bevándorló foglalta el Brüsszelben a Keresztelő Szent János templomot. Követelik, hogy közvetlenül a belga szövetségi kormánnyal tárgyalhassanak Belgiumban tartózkodásuk legalizálásáért. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A Magyar Nemzet munkatársai elképesztő körülményekről számoltak be. A XVII. században épült templomot teljes mértékig a migránsok tartják megszállásuk alatt. A templom körül folyamatosan rendőrök köröznek, ugyanakkor eszük ágában sincs eltávolítani az templomból a megszentségtelenítőket, akik időközben matracokat hordtak be, és sátrakat vertek fel az épületen belül. A rendőrök nagyrészt a helyi migráció ellenes lakosoktól, és más bejutni próbáló egyéb illegális bevándorló csoportoktól védik a szent helyet elfoglalókat.

A templomba való bejutás sem egyszerű feladat az „idegeneknek” (értsd: nem migráns), ugyanis az épületfoglalók nem túlságosan viselik el, ha a sajtó munkatársai fotózzák őket. Éppen ezért a biztonsági őrök kifaggatják a látogatókat, hogy milyen okból érkeztek a templomhoz. Azonban a ruhát, élelmiszert adományozó helyiek azonnal bebocsátást nyerhetnek, valamint azok is, akik elmondásuk szerint magára a barokk épületre kíváncsiak.

Nem véletlenül választották azonban ezt a templomot a megszállók, ugyanis az ottani pap a katolikusokat szembeköpve, árulóként folyamatosan a védelmükre kel. Szimbolikus helyként tartják számon az illegális bevándorlók az említett templomot, ugyanis többször is megszállták már, ha a belga kormány nem teljesítette követeléseiket.

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)

Molotov-koktélokat dobtak egy 12. századi templomra a stockholmi migránsnegyedben

Migránstáborban erőszakoltak meg egy 3 éves kislányt

Így védi a kormány a határainkat? – Több száz migráns tört be ásotthalmi tanyákra

Új bűnözési forma terjed Franciaországban: kihívják, majd megtámadják a rendőröket a migránsok