Molotov-koktélokat dobtak egy 12. századi templomra a stockholmi migránsnegyedben

Molotov-koktélokat dobtak egy 800 éves templomra Stockholm északi részén, egy főleg migránsok lakta negyedben. Bár a palackok szerencsére nem robbantak be, a rendőrség a támadást szándékos gyújtogatásnak minősítette. Egyelőre nincs gyanúsított. A templom plébánosa úgy nyilatkozott: ez egy erős és szimbolikus cselekedet az egyház ellen. Az esetről a HírTV tudósított.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

“Csak a szerencsének köszönhető, hogy a mögöttem látható 12. századi keresztény templom szerdán nem égett le”

– mondta el Bugnyár Zotán, a Hír TV svédországi tudósítója.

A Stockholm észak-nyugati agglomerációjában lévő Spånga templomára ugyanis három Molotov koktélt dobtak. Egyet a bejárati kapura, egyet-egyet pedig ablakokra. Szerencsére a benzines palackok nem robbantak be, így a kiérkező tűzoltóknak nem akadt dolga. Mindössze az egyik ablak tört ki.

A gyülekezet pásztora, parókusa Jerker Alsterlund nem kívánt kamera elé állni, nekem viszont elmondta, hogy semmilyen fenyegetés nem érte a templomot az elmúlt időben, illetve üzenetet sem kaptak. Viszont hozzátette, hogy ez a bűncselekmény nagyon erős, szimbolikus üzenettel rendelkezik

– hangsúlyozta a tudósító.

A parókus nem akart találgatásokba bocsátkozni, hogy ki, vagy kik állhatnak a cselekmény hátterében, viszont kérdésre a település etnikai összetételéről is beszélt. Valamint innen nem messze található Stockholm közismert, hírhedt no-go zónája Rinkeby is. 2 évvel ezelőtt innen nem messze, 1 km-re egy másik keresztény templomra is dobtak robbanóanyagot. Az elkövető, vagy elkövetők azóta sem lettek meg.

(Vadhajtások.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Új bűnözési forma terjed Franciaországban: kihívják, majd megtámadják a rendőröket a migránsok