Izrael lobbijának hatására újabb két európai ország nyilvánította terrorszervetté a Hezbollahot

Az USA (ezáltal közvetve Izrael) nyomására újabb két európai ország (Szlovénia és Lettország) nyilvánította terrorszervezetté a Hezbollahot. Azt a Hezbollahot kiáltják ki veszélyesnek és felforgatónak, aki szinte az utolsó esély a Közel-Kelet békéjének megteremtésére. Irán mellett szinte ez az egyetlen olyan szervezet, mely határozottan lép fel a cionista imperializmussal, sovinizmussal szemben és a kisebbségi elnyomás ellen. Nem mellesleg a libanoni szervezet kereszténybarát, ugyanakkor több példa alapján is láthattuk az évtizedek folyamán, hogy Izrael nemcsak a muszlim, hanem a keresztény kisebbséggel szemben is erőszakosan lép fel a megszállt területeken. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Szlovénia a hetedik európai ország, mely nem különbözteti meg a mozgalom poltikai és katonai szárnyát és így az egész szervezetet terroristának nyilvánítja. Az Európai Unió jelenlegi hivatalos álláspontja azonban különbséget tesz a libanoni hazafias szervezet két szárnya között és csak a katonai szárnyat tette fekete listára.

A szlovén kormány közleménye szerint úgy döntöttek, hogy a Hezbollah mozgalmat egy ,,bűnös terrorista szervezetnek,, nyilvánítják, mely veszélyt jelent a békére és a biztonságra. Arról természetesen nem esett szó, hogy a Libanon szomszédságában lévő Izrael állam a maga 200 nukleáris robbanó töltetével mennyire szolgálja a világbékét és a biztonságot.

A szlovén kormány a döntést természetesen az Egyesült Államoktól és az Izrael államtól származó bizonyítékokra, hivatkozva hozta meg. Szerintük ugyanis a Hezbollah bűncselekményeket követ el és katonai tevékenységet végez a világ több pontján.

Lettországgal kapcsolatban az amerikai kormány szóvivője Twitter üzenetben jegyezte meg, hogy ,,A lett kormány az Egyesült Államok javaslatára támogatja a Hezbollah elleni szankciókat.,, Az amerikai rezsim ugyanis utazási korlátozásokat és egyéb szankciókat erőltet a Hezbollah mozgalommal kapcsolatban álló személyek ellen.

(Orientalista.hu nyomán SzKR)

Izrael, a világ legerőszakosabb és legtörvénytelenebb állama

Illegális zsidó telepes próbálta meg felgyújtani a Nemzetek templomát Jeruzsálemben

Izraeli brutalitás: mentőautóban vertek izraeli katonák egy palesztin sebesültet (videó)

Európai Uniós szinten követeli Csehország a Hezbollah terrorszervezetté nyilvánítását