A hónap gyűlölködője, a feminista és LMBTQP-lobbista Mérő Vera

Alábbi cikkünkben a megveszekedett, hazudozó radikális feministát, Mérő Verát mutatjuk be. Sokaknak ismerős lehet az arca, ugyanis tevékeny feminista aktivista, akinek agressziója a sajátjait is kiakasztja. Nézzük meg alaposan, hogy kiről is van szó!

Mérő Vera a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene LMBTQP facebook oldal szerkesztője, újságíró, publicista, 2010 előtt színésznő. Legutóbbi nyilvános szereplése a Meseország mindenkié botránykönyv virtuális felolvasásán történt. Ő volt a gyermekmegrontás egyik főszervezője. Az eseményen mint ahogyan korábban beszámoltunk róla, megjelent a HVIM, Budaházyék, és még pár tucat nemzeti radikális. Mikor Vera realizálta magában a helyzetet, hogy nem fog zökkenőmentesen menni a gyermekek agymosása, dúvadként rontott ki az épületből, és többször felszólította a rendőröket, hogy vezessék el a tüntetőket. Ezután interjút adott az RTL Híradónak, majd a nap későbbi részében egy közleményt is kitett a fentebb nevezett Facebook oldalra. Ezekben hazugságot halmozott hazugságra. A legszembeötlőbb az volt, hogy a tényleges párszáz fős létszám helyett leközölte, hogy 13.000-en követték a felolvasást. Felháborodva tette hozzá, hogy nem tudja, miként engedhetik meg a mai Magyarországon, hogy “ordas eszméket skandáljanak szélsőségesek”. Feltennénk azonban a kérdést, hogy a “Normalitást” és a “Tiltsák be” rigmusok mióta számítanak szélsőségnek?  Az “ordas eszmékre” hivatkozva elpanaszolta továbbá, hogy a gyermekeket el kellett küldeni a laptopok elől, nehogy kárt szenvedjenek. Hazudik, de még azt se csinálja jól…

Azonban még ismertebb lehet az olvasók számára múltbéli botrányai miatt. Az év elején a Nők Lapja egyik írónőjét, Koronczay Lillát rúgatta ki és lehetetlenítette el. Mindezt azért, mert azt “merte” tanácsolni a férjével egyre rosszabb viszonyba kerülő olvasójának, hogy béküljenek ki, keresse meg férje agresszivitásának az okát és törekedjenek az egységes családi élet fenntartására. Több sem kellett a mi Veránknak, azonnal vérszemet kapott, betámadta Lillát, több levelet írt a Nők Lapjának – hiszen a feministák szerint nyilván azonnali válás a megoldás minden családi feszültségre. Az újság ezután elbocsátotta Lillát, és még bocsánatot is kért a kellemetlenségekért, ugyanakkor Mérő addig nem nyugodott meg, ameddig az újságírónő “szakmaiatlansága” miatt nem kért szintén elnézést. Vera érvelésében és nyílt levelében a közismerten az uszítás határáig férfigyűlölő NANE civilszervezet szakmai anyagait ajánlotta mindenki figyelmébe. Ez több, mint egy rossz vicc, hiszen régen tudhatjuk, hogy a NANE nem csak kétes értékű statisztikákkal érvel, hanem “szakmai” anyagait egy nemzetközi szélhámos álpszichoterapeutával, Szil Péterrel íratja. Tehát a NANE véleménye a legkevésbé mérvadó a női-férfi konfliktusok és társadalmi problémák tekintetében. Szégyen, hogy mindehhez az áltudományos, férfigyűlölő “munkához” még állami támogatásokat is kaphatnak. Férfigyűlölő klubja is ezekből a “szakmai” ajánlásokból alakítja ki társadalompusztító álláspontját. Számos cikkében emel ki egyedi bántalmazási eseteket, mintha azok mindennaposak lennének, és hergeli ezzel is elvakult követőit.

“Aztán eltelt az ősz, jött a véres december, és a még véresebb újév. Szinte követhetetlenné vált, hogy hány gyerek és nő halt meg, vagy halt meg majdnem a héten vagy a hónapban a kapcsolati- és családon belüli erőszak áldozataként.”

Több írása is megjelent már a családi erőszak, gyilkosság témában, ugyanakkor ezen cikkeit mindig az egész társadalomra kivetítve közli. Nem vesz róla tudomást, hogy az általa “feltárt” viselkedés nem az egész magyar társadalomra igaz, hanem csak egyes rétegeire, például a cigányságra.

Bajusz Orsolya feminista társa tönkretételéhez is hozzájárult. Bajusz korábban hithű feminista, aki botrányokkal teli, provokatív pályafutása befejezéseként 2018-ban kiábrándult a saját maga által képviselt eszmékből, és hozzálátott a mozgalom szennyesének mai napig tartó kiteregetéséhez (lásd ezen összeállításunkat), az őt támadók leleplezéséhez. Mire Koronczay ellen indította hadjáratát, már megvolt a megfelelő gyakorlata. Orsolyát erőszaktevőnek és bántalmazónak bélyegezte, helyette nyilatkozott, mintha azok Bajusz gondolatai, és véleményei lennének, továbbá facebook csoportokban arról fantáziált, hogyan kéne megverni feminista riválisát. Bajusz Orsolya az alábbiakat írja róla egy hosszabb cikkében: “Az az igazi baja, hogy kevés ahhoz, hogy tényleg kutató, író vagy publicista legyen. És az, hogy semmi de semmi nyúlfingnyi hatalma nincs azon túl, hogy egy marketingest rá tudjon venni a trollhodájával, hogy összeköltsön valami bűnbánó, ájtatoskodó baromságot. Az, hogy az apja elhitette vele, hogy bárki lehet, és bármi lehet, de hát nem. Az igazi baja az, hogy többre hivatottnak képzeli magát másoknál, közben csak egy pöffeszkedő netes lincsvezér.”

Antihősünk még 2017-ben az ATV vitaműsorában is szerepelt, az akkor botrányként berobbanó “Sugar Daddy” társkereső oldalt védte be. Köztudott, hogy az oldal célja fiatal diáklányok, egyetemisták és pénzes vén kecskék között segítette elő a szexmunka kapcsolat kialakítását egyfajta kerítőként. Vera ugyanakkor ezt az oldalt (melynek betiltása több európai országban is napirenden volt) jogi érvek halmazával bevédte, ugyanis véleménye szerint jogi szempontból nézve nem minősült prostitúciónak, a morális szemszöget pedig nyugodtan félretehetjük.

Ugyanezen beszélgetőműsor másik adásában kifejtette, hogy el kell törölni olyan évszázados hagyományokat, mint például: egy brutális szokást, amely megalázza és félelemmel tölti el a lányokat, akik pedig hiába sikoltoznak és menekülnek el, a férfiak akkor is erőszakos módon jeges vízzel vödörből nyakon öntik őket. Igen, a húsvéti locsolkodással sincs kibékülve…

Ultrafeminista közösségének nevéhez köthető egy EFOTT plakát eltávolíttatása is, amelyet szexistának bélyegeztek, és életük céljává vált annak levétele. A plakát valóban hagy kivetnivalót maga után, ugyanakkor ha ezt az esetet összevetjük Vera Instagram profiljával, azonnal láthatjuk, hogy nem túl szilárdan állja az elveit, és valószínűleg csak a megmondóembereskedés és a megrögzött “mindenbenhimsovinizmusvan” hozzáállása késztette a plakáttal kapcsolatos ellenkampányra. Vera Instagram fiókjára nyugodtan rátehetnék a +18-as figyelmeztetést.

Az ominózus plakát
Egy vállalhatóbb kép Vera Instagramjáról

Tehát ha egy plakáton jelenik meg egy női test, akkor az tárgyiasítás, ám ha Instagramon pakolnak ki mindent a nők az szerinte teljesen rendben van. Ez alapján is láthatjuk, hogy egy megzavarodott, túlzottan individualista, szereplésmániás őrültről van szó.  Ugyanakkor, hogy ne mondhassa senki, hogy légből kapott dolgokat írunk, idézzük Vera szavait: “(…) az utcán is bárkivel megesik, és kőművesfütty sem kell hozzá. A nők szexuális tárgyként ábrázolását valóban mindennap tapasztalhatjuk, hiszen még egy autómosószettet sem bírnak a boltok polcaira tenni egy nagy mellű, vizes pólós nő képe nélkül. Ez elég problémás, viszont mindjárt más értelmezést kap ugyanaz a kép, ha a vizes pólós nő osztja meg magáról. Na, ezért fontos a kontextus.” is.

“Fontos a kontextus”

A Klubrádióban lezajlott beszélgetése során Jézust egy modern influenszerhez hasonlítja. Továbbá a normalitáspártiakat, mint proletár tömeget ábrázolja, akik csak azért állnak szembe a gender ideológiákkal, mivel alacsony szintű felfogóképességük miatt a kormányzat indulataik felhergelésével szándékosan rossz irányba hajtja őket. Gőgössége és lekezelő stílusa több esetben is megnyilatkozik; nézzük csak mit mondott a Glamournak egyik interjújában: “Látni azt, hogy olyan problémákat evidenciaként vágni emberek arcába, amiket tíz év okulás, gender studies és tudásfelszívás után látsz, érzékelsz és gondolsz, az egy merő butaság. Az átlagember az átlagos tudásával nem fogja érteni, amit mondasz. Olyan üzeneteket kell megfogalmazni, ami a téma iránt nem elkötelezettek számára is egy hétköznapi valóság, a rácsodálkoztató evidencia hatékony eszköz lehet.” Kifejtette, hogy szerinte az oktatásban kéne kezdeni az érzékenyítést a gendertémával kapcsolatban, ugyanakkor elpanaszolta, hogy egyre kevesebb platformon lehet bevinni ezt a témát az iskolákba. Véleménye szerint a konzervatív oldal hazugságokat vet be azért, hogy ellehetetlenítse a LMBTQP lobbi elfogadtatását. Bár a rádiós podcast egy évvel ezelőtti, már akkoriban figyelmeztetett minket az eljövendő szándékaikra, miszerint az óvodákban kellene megkezdeni a szexuális nevelést.

“Mindegy, hogy mivel nevelünk toleranciára”

“Az iskola szerepe az lenne, hogy az ember azt kapja meg amit otthon nem” – Tehát amelyik család nem a buzilobbi szerint neveli a gyermekét, azt kötelezően az iskolában kell “megismertetni” LMBTQP témákkal.

Azonban nem csak a konzervatív jobboldalnak vannak ellenvetései Mérővel kapcsolatban. Vérre menő vitát vívott Puzsér Róberttel, annak egy feketehumoros posztja miatt, a csakazolvassa feminista blog írója pedig a következőt közölte Veráról: “Női szolidaritás, persze. Amikor nektek jól jön, amikor titeket kell tolni, amikor tömeggé akarjátok manipulálni az alattvalókat, akkor tegye félre mindenki a kicsinyes szempontjait. Ti definiáltok: ki a jó ember, mi a jóság, mi nem fontos, ki mit mondhat. Mások szabadságának fojtogatása, szempontjaik semmibevétele. Az áldozatiaskodás és az áldozatok felhasználása. (…) És a hergelő sztárocska kétszáz hergelt komment után, amelyeket élvezettel olvasgatott és nem moderált, odaírja álságosan, hogy kéri, legyen kulturált a hangnem, ne gyalázkodjanak, ő nem bír ennyit moderálni. Ilyenkor mindig olyan érzékenyek. Ha mást taposnak, sosem. Vagy kíméletlenek, vagy közömbösek. (…) Női szolidaritás, én idehánytam egy csattanósat a kőre. Hányj te is, szolidárisan, velem! Mert közben vidáman tönkre lehet tenni Koronczay Lillát, és élvezni a forrongást, és ebből előnyt kovácsolni, nulla hozzáértéssel képzést ajánlgatni. “

Ezen cikk írása során többször álltam meg tanácstalanul, hogyan lehetséges, hogy ilyen Mérő Vera féle képződmények ekkora mozgásteret kaphatnak? Itt nemcsak a vadliberalizmus figyelhető meg, hanem emberileg is megkérdőjelezhető Mérő viselkedése. A sajátjai is utálják, sokszor kínosnak érzik, de mégis rendre feltűnik megmondóemberként…

(Szent Korona Rádió)

Forrás:

  • RTL Most
  • mandiner.hu
  • wmn.hu
  • ATV
  • ferfihang.hu
  • Klubrádió
  • csakazolvassa.hu
  • glamour.hu
  • akulturharcontul.blogspot.com

Feminista botrányhősből hitehagyott blogger – Bajusz Orsolya munkásságáról